Kínlódás után győzelem

Helsinki. Szlovákia válogatottja az alapszakasz utolsó mérkőzésén némi kínlódás után legyőzte a németeket, s biztosan jutott az A-csoportból a középdöntőbe, ahol ma 15.00 órakor a finnek ellen mérkőzik. Sokan meglepetésnek tartják, hogy a házigazdák kikaptak a csehektől.

Pálffy és Zedník gólöröme a németek elleni összecsapásonTASR-felvételA-CSOPORT

SZLOVÁKIA–NÉMETORSZÁG 3:1 (0:1, 2:0, 1:0), gólütők: Pálffy (25.), Višňovský (30.), Országh (53.), ill. Benda (19.). Játékvezető: Andersson (svéd), kiállítások 5:8, emberelőny kihasználása 1:0; 7600 néző. A legjobb játékosok: Višňovský, ill. Müller. Szlovákia összeállítása: Lašák–Višňovský, Štrbák, Švehla, Lintner, Majeský, Suchý, Milo, Čierny–Pálffy, Stümpel, Zedník–Šatan, Kapuš, Bondra–Országh, Hlinka, Nagy–Radivojevič, Vaic. Stümpel előtt adódott az első helyzet, a 16. másodpercben közvetlen közelről nem tudta bevenni a német kapus hálóját. Három perccel később Bondra lövése tévesztett célt. Ahogy múlt az idő, úgy kezdtek magukra találni a precízen védekező német hokisok, bátrabbakká váltak, veszélyes ellentámadásokat vezettek. Az egyik során Soccio nem tudta hálóba juttatni a korongot, Pálffy egyéni alakítása sem járt sikerrel, a kapu torkából leadott lövését védte Müller. A szlovák csapat gyengén játszott az emberelőnyös helyzetek során, pontatlan volt az összjátéka, az első játékrész utolsó előtti percében Benda nehéz szögből megszerezte a németek vezető gólját. A második harmadban a szlovák hokisok aktív játékkal fölénybe kerültek, s a 25. percben Stümpel átadása Pálffyhoz került, s a vb legjobb góllövője határozott lövéssel egyenlített. Fölénybe került a szlovák csapat, Višňovský távoli lövésével szerzett vezetést. Az utolsó játékrészben a szlovákok igyekeztek kihasználni technikai fölényüket és távol tartani a németeket a kaputól. Sok helyzetet dolgoztak ki, de Štrbák, Šatan, Bondra és Lintner hadilábon állt a szerencsével. Az ellenfél egyre bátrabbá vált, s minimálisan kétszer egyenlíthetett volna. Gólt azonban Pálffyék ütöttek, de fél perccel a meccs előtt Švehla hibája után két német is egyedül korcsolyázott a kapu felé, de Lašák hárított.

VÉLEMÉNYEK – František Hossa a szlovák válogatott edzője: „Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a mérkőzés, a németek ellen az idén már játszottunk és világos volt, ismét taktikus játékkal rukkolnak elő. Fegyelmezetten hokiztak, jól védekeztek, így nem tudtunk megfelelően kombinálni. Nagyon örülök, hogy sikerrel vettük ezt a nem könnyű akadályt.”

Hans Zach, a német csapat trénere: „Színvonalas mérkőzés volt, elégedett vagyok, hogy lépést tudtunk tartani a világbajnokkal, amelynek soraiban sok NHL-es játékos szerepel. Az egész mérkőzés során fegyelmezetten korongoztunk, s remélem ilyen szellemben játsszuk majd a következő meccseket is.

JAPÁN–UKRAJNA 1:5 (0:2, 0:2, 1:1), gólütők: Kawasima, ill. Procenko, Szalnyikov, Sirjajev, Harcsenko 2. Könnyen nyertek az ukránok.

D-CSOPORT

FINNORSZÁG–CSEHORSZÁG 1:2 (1:0, 0:1, 0:1), gólütők: Peltonen (16.), ill. Hejduk (33.), Straka (53.). Játékvezető: Looker (amerikai). Kiállítások 5:10, gól emberhátrányban 1:0; 12 000 néző. Finnország: Nurminen–Timonen, Niinimaa, Nummelin, Berg, Lydman, Väänänen, Kiprusoff–Selläne, Koivu, Peltonen– Kallio, Jokinen, Hagman–Pirjetä, Pirnes, Eloranta–Miettinen, Santala, Rintanen. Csehország: Vokoun– Modrý, T. Kaberle, Richter, Špaček, P. Kadlec, Hejda, Trnka–Vrbata, Vašíček, Hlaváč–Hejduk, R. Reichel, Výborný–Duda, M. Straka, Sup–J. Hlinka, Hudler, Kotrla. A finnek emberhátrányos helyzetben szereztek vezetést, a hajrában lehívták kapusukat a jégről, de hat mezőnyjátékossal sem tudtak egyenlíteni.

A MAI MŰSOR

E-csoport (Helsinki) – 15.00: Szlovákia–Finnország; 19.00: Csehország–Ukrajna.

F-csoport (Turku) – 15.00: Kanada–Dánia;19.00: Oroszország–Svédország.

A bennmaradásért (Tampere) – 14.00: USA–Szlovénia; 18.00: Japán–Fehéroroszország. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?