Kinek állt az útjában Sille Tamás?

Pozsony |

<p>Sille Tamás mozgalmas napokat élt át a közelmúltban. A 39 éves hátvéd a magyar jégkorong-válogatottal továbbjutott az olimpiai selejtező második felvonásába. Az extraligás Skalica csapatában azonban váratlanul útilaput kötöttek a talpára.</p>

Fél évvel a Divízió I-es világbajnokság megnyerése után újabb sikert könyvelhetett el a magyar jégkorong-válogatott. Sille Tamás, a csapat erőssége hogyan vélekedik a budapesti tornáról?
Három fölényes győzelmet arattunk, de azért keményen meg kellett küzdenünk a sikerért. Az utolsó, a litvánok elleni meccs volt a legnehezebb. Bizakodásra ad okot, hogy jó formában hokiztunk, s ezt lelkes szurkolóink gyakran vastapssal jutalmazták. Természetesen Pat Cortina szövetségi kapitány is elismeréssel szólt a csapat teljesítményéről.

A februári, rigai kvalifikációs tornán már sokkal komolyabb ellenfelek várnak a világ élvonalába hetven év után visszatérő magyar együttesre. Mi várható a selejtező második felvonásán, Lettországban?
Egy biztos, nagyon nehéz dolgunk lesz, de bízunk a csoportelsőségben és a továbbjutásban. Az igazat megvallva, mind a négy gárda megnyerheti a tornát, ám szinte biztos, hogy egyik csapat sem tud három győzelmet kiharcolni. Bárcsak tévednék, és mi végeznénk az élen százszázalékos teljesítménnyel.

Melyik ellenféltől tartanak a legjobban?
Hazai jégen nagyon veszélyesek a lettek, ellenük csak akkor érhetünk el sikert, ha mindenki tudása legjavát nyújtja. Az ukránok és az olaszok is mindig összeszedik magukat a sorsdöntő tétmeccsekre. Vancouver pedig mindenki számára komoly motivációt jelent.

Egészen biztos, az egyik szeme nevet, a másik pedig sír, hiszen Szakolcán nem kis meglepetésre befejezte. Miért?
Nem tudom. Valódi hideg zuhany volt! Peter Oremus vezetőedző elcsukló hangon – négyszemközt – azt mondta, ő szeretné, ha továbbra is itt hokiznék, csak sajnos, a klubvezetés utasítására távoznom kell. Talán valakinek az útjában álltam!

Csalódott?
Nagyon. Öt évet korongoztam az élvonalbeli szakolcai együttesben, mindenkivel jól kijöttem, nem hittem volna, hogy minden magyarázat nélkül egyik napról a másikra kirúgnak. Nekem tiszta a lelkiismeretem, bárkinek a szemébe merek nézni. Egyesek viszont már hetek óta kerülik a velem való találkozást.

Hol folytatja?
Hívnak az extraligába, Trencsénbe, Nyitrára, Késmárkra és a második vonalba. Külföldről is kaptam egy-két érdekes ajánlatot.

Már eldöntötte, melyik csapatba igazol?
Még nem. Több mint valószínű, ismét külföldre megyek.

Megint Székesfehérvár. megint az Alba Volán?
Még nem döntöttem el. De nem leszek sokáig csapat nélkül, mert nagyon hiányzik a bajnoki meccs.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?