Kilenc légiós kezd?

Pozsony/Graz. Mindkét válogatott csaknem vandonatúj játékosokkal lép pályára, az osztrákok 18-as keretében hét olyan labdarúgó van, aki még sohasem szerepelt a csapatban, Jurkemik pedig a teheráni meccshez képest 10 légióst hívott meg, és mindnyájukat játszatni akarja.

Németh Szilárd, a Middlesbrough csatára – egészen biztos – kezdőember lesz GrazbanSomogyi Tibor felvételeHans Krankl, az osztrák együttes új szövetségi kapitánya a régi gárdából, amely nem tudta kiharcolni a világbajnoki részvételt, csak három futballistát hagyott meg, Baurt, Herzogot és Vaszticsot. Viszont hét újoncnak (Höller, Panis, Hickersberger, Gorlupp, Aufhauser, Feldhofer, Linz) és csupán négy légiósnak szavazott bizalmat. Kerete tehát a következő, kapusok: Manninger (Fiorentina), Gorlup (Grazer AK). Hátvédek: Stranzl (München 1860), Baur (Tirol Innsbruck), Dospel (Austria Wien), Feldhofer (Rapid Wien), Hickersberger (Salzburg). Középpályások: Panis (Tirol Innsbruck), Herzog (Rapid Wien), Lexa (Unterhaching), M. Weissenberger (München 1860), Höller (Karnten), Kitzbichler (Salzburg), Aufhauser (Grazer AK). Csatárok: Brunmayer (Grazer AK), Wallner (Rapid Wien), Linz (Austria Wien), Vasztics (Sturm Graz).

Az edző még nem hirdetett csapatot, de valószínűleg a következő tizenegy kezdi majd a játékot: Manninger–Dospel, Baur, Feldhofer–Lexa (Kitzbichler), Stranzl, Herzog, Weissenberger, Panis–Brunmayer (Wallner), Vasztics. A tapasztalt Andreas Herzog lesz a csapatkapitány, aki vélhetően a gólerős Ivica Vaszticcsal vezényli majd az offenzívát. Krankl edző a mérkőzéssel kapcsolatban csak ennyit mondott: „Offenzív, modern felfogásban szeretnénk futballozni, nem úgy, mint a világbajnoki selejtezőkön elbukott csapatunk. Játékunk valószínűleg nem lesz hiba nélküli, mert erősnek tűnik a szlovák együttes, azt azonban elvárom, hogy mindenki teljes odaadással küzdjön.“

Ladislav Jurkemik csak megismételte, amit már korábban is hangoztatott: „Minden meccsen minőségi futballt akarunk produkálni és jó eredményt elérni. Ilyen céllal utazunk Grazba is. Tudjuk, nem lesz könnyű dolgunk, de ha védenceim betartják a taktikai utasításokat és a maximumot nyújtják, eredményesek lehetünk. A siker növelné a fiúk önbizalmát. „

A szlovák válogatott várható öszszeállítása: Čontofalský–Kratochvíl, Špilár, Petráš–Karhan, Dzúrik, Labant, Demo, Greško–Németh Szilárd, Reiter. Tehát kilenc légiós kezdené a meccset? Nem kizárt. Ahogy az edző korábban mondta, ha már meghívta őket, lehetőséget ad nekik. Kíváncsi rájuk.

A mérkőzés 20.30 órakor kezdődik (élőben közvetíti az osztrák tévé), s a 44 éves német Edgar Steinbor irányítja. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?