Kikaptak a komáromiak a balhés meccsen

<p>Nem használta ki első meccslabdáját a komáromi férfi-kosárlabdacsapat, a privigyeiek elleni döntő ötödik találkozóján 96:70-es vereséget szenvedett idegenben. A lefújás után kisebb verekedés tört ki a pályán.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

A komáromiak 3:1-es vezetésről várhatták a férfiextraliga fináléjának szombati felvonását, azaz győzelem esetén a bajnoki címet is megszerezhették volna. A házigazda privigyeiek azonban már a hatodik percben 14:4-re vezettek. Ráadásul az MBK Rieker Com-Therm vezéregyénisége, TJ Bannister három személyi hibánál járt ekkor, ezért inkább Filip Halada váltotta őt. A különbség egyre nőtt a két csapat között, félidőben már 23 pont (59:36) volt a bányászvárosiak előnye.

A komáromiaknak a nagy fegyverüknek számító hárompontosok nem mentek igazán (28 kísérletből csak nyolc volt sikeres), és lepattanóból is jóval kevesebbet gyűjtöttek be (41:27), így nem tudták szorossá tenni a meccset, melyet végül 96:70-re veszítettek el.

„Nagyon keményen játszottak a privigyeiek, valahol a keménység és a durvaság határán mozogtak, erre sajnos nem voltunk felkészülve. A fejekben pedig azért ott volt, hogy 3:1 az előnyünk, és hazai pályán is bebiztosíthatjuk az elsőséget” – nyilatkozta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere.

Noha a mérkőzésen egyértelmű volt a hazaiak sikere, komoly indulatok dúltak a pályán, a privigyeiek horvát edzője, Krunoslav Krajnovic és a komáromiak szlovén játékosa, Sinisa Bilic összeszólalkozásának a bírók vetettek véget. A találkozó után ismét egymásra talált Krajnovic és Bilic, a sértések és köpések után a nagyobb verekedést a két csapat néhány játékosa és tisztségviselője akadályozta meg. Közben a pályán tartózkodó néhány drukker is egymásnak esett a két táborból, őket a biztonsági szolgálat emberei választottak szét. A rendezők a játékosokat az öltözőkbe kísérték, a kitörni próbálkozó Kratochvílt és Bannistert sem engedték vissza a pályára, a láthatóan verekedni akaró Krajnovic előtt pedig becsukták az öltöző ajtaját, s jó ideig nem mehetett védencei után.

„Sportba nem való események történtek. A privigyei edző a meccs folyamán többször is provokálta a játékosainkat, akik sajnos vették a lapot. Az ilyen mérkőzéseken kell bizonyos tűrőképesség – mondta Paulík, aki a legtöbb kosarashoz hasonlóan már az öltözőben volt, amikor a dulakodás kezdődött a pályán. – Három-négy tévéállomás is készített felvételeket a mérkőzésről, sok videó van arról, hogyan viselkedett Krajnovic, aki egyébként az egyik alapszakaszbeli mérkőzésünkön is nekiment Bannisternek. Nem értem, hogy egy ilyen sima meccsen miért kell ezt tennie. Elképzelhető, hogy lesznek szankciók, mi nem akarjuk, hogy a leendő döntés befolyásolja a finálét, a pályán szeretnénk eldönteni, melyik a jobb csapat.”

A büntetésekről a Szlovák Kosárlabdaliga (SBL) fegyelmi ügyekért felelős igazgatója, Rastislav Javorský ma fog dönteni, miután kézhez kapta mindkét klub állásfoglalását.

A döntő hatodik mérkőzésére szerdán kerül sor Komáromban. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?