Kikaptak a kanadaiak

<p>Minszk. Franciaország 3:2-re legyőzte Kanadát a minszki jégkorong-világbajnokság nyitónapján, Oroszorszország viszont 5:0-ra lelépte Svájcot. A Szlovákia–Csehország találkozó lapzárta után ért véget. Ma este Šatanék a kanadaiakkal találkoznak.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Meglepetéssel kezdődött a vb: az olimpiai bajnok kanadaiak rávezetésekkel 3:2-re kikaptak a franciáktól.

A juharlevelesek mai ellenfele a szlovák válogatott, a tengerentúliak 2007-ben Moszkvában nyertek utoljára vb-t, azóta várnak az újabb diadalra. A Szocsiban aranyérmet nyert játékosok közül senkit sem neveztek a vb-re a kanadaiak.

„Hasonló stílusban akarunk korongozni, mint Szocsiban – jelentette ki Dave Tippett, a kanadaiak szakvezetője. – Játékosainknak nincs nemzetközi tapasztalata, de én bízom bennük.”

Négy Vancouverben játszó rutinos védő, Kevin Bieks (32 éves), Alex Burrows (33), Joel Ward (33) és Jason Chimer (35) található a keretben. Viszont a támadók zöme a fiatal generációhoz tartozik, így a 18 éves Nathan MacKinnon (Colorado) is, aki az idei NHL-szezon legeredményesebb újonca lett.

„A kanadaiak egészen más hokit játszanak, mint a technikás csehek. A tengerentúliak a kemény stílust forszírozzák, általában belövik a támadóharmadba a korongokat, és minden helyzetből lőnek” – mondta a Habarovszk szlovák játékosa, Marcel Haščák.

Eddig 47 alkalommal találkozott egymással a két válogatott, 21 szlovák siker, négy döntetlen és 22 kanadai győzelem született, a gólkülönbség 152:137 Šatanék javára. Világbajnokságon legutóbb 2012- ben hozta őket össze a sors, a kanadaiak 3:2-re nyerték a csoportmeccset, ám a rendkívül izgalmas negyeddöntőben Michal Handzuš mindent eldöntő góljával a szlovákok 4:3-ra győztek. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?