Kiesett a Ferencváros

Prága. A Ferencváros egygólos előnnyel (1:0) kezdte a tegnap esti, prágai Bajnokok Ligája-selejtező visszavágót, melynek tétje a főtáblára jutás volt. A Fradi sokáig jól tartotta magát, végül kétgólos vereséget szenvedett, s kiesett.

Nem játszott rosszul az FTC az első félidőben, szervezetten védekezett, s időnként veszélyes ellentámadásokat vezetett. Az első negyedórában Botis, majd Gyepes fejese érdemel említést; a másik oldalon Zelenka beadása (Szűcs elcsípte a labdát), aztán pedig Poborský próbálkozása (hosszan szöktette magát) jelentett némi izgalmat. Már-már úgy tűnt, gól nélküli eredménnyel ér véget az első játékrész, ám a háromperces hosszabbítás utolsó másodperceiben a csereként beállt Michalík szabadrúgása lepattant a sorfalról, s az üresen árválkodó Zelenka a hálóba lőtt. Nem sokkal a fordulást követően Homola hibázott, Penksa kiugrott, de elesett, egy perccel később Vágner keresztbe lőtt, de mindenki lemaradt. A 61. percben Kapic alig emelt fölé. Többet és veszélyesebben támadott az FTC. A 75. percben növelhette volna előnyét a Sparta: Poborský futtából mellé durrantott. Mivel a rendes játékidőben már több gól nem született, következett a 2x15 perces hosszabbítás. A rájátszásban Szűcs volt a mezőny legjobbja. Elfáradt a Fradi, s a 113. percben a Sparta megszerezte a továbbjutást jelentő gólt. SPARTA–FTC 2:0 (1:0, 1:0), góllövők: Zelenka (45+3.), Homola (113.). Játékvezető: Urs Meier (svájci); 18 000 néző. Sárga lap: Petráš, Pacanda, Sivok, ill. Kapic, Vagner, Huszti. SPARTA: Blažek–Petráš (29. Michalík), Homola, Čech, Pergl–Poborský, Sivok, Zelenka (94. Baranek), Koubský (63. Voříšek)–Jun, Pacanda; FTC: Szűcs L.–Gyepes (69. Kiss), Vukmir, Botis–Balog, Rósa D., Kapic (60. Zováth), Huszti–Leandro, Penksa–Vágner (56. Bajevszki). (t-zsi) Mac. Tel-Aviv–PAOK Szaloniki 1:0 – 3:0, tj.: Maccabi; Trabzonspor–Dinamo Kijev 0:2 – 1:0, tj.: Kijev; FC Bruges–Donyeck 2:2 – 1:4, tj.: Donyeck; Eindhoven–CZ Zvezda 5:0 – 2:3, tj.: Eindhoven; Djurgaarden–Juventus 1:3 – 2:2, tj.: Juventus; Ostrava–Leverkusen 2:1 – 0:5, tj.: Leverkusen.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?