Ki nevet a végén: Novota vagy Novák?

<p>Az utolsó helyen álló kassai együttest fogadja a DAC ma délután (17.30) a labdarúgó Corgoň Liga 12. fordulójában. A kassaiak idén még csak kétszer nyertek, egyik győzelmüket éppen a dunaszerdahelyiek ellen aratták (2:0 a nyitófordulóban).</p>

A két csapat egymás elleni mérkőzései keleti fölényt mutatnak: az eddigi 20 találkozóból 13-at a kassaiak nyertek meg, s négy döntetlen mellett három DAC-siker született.

Ma meglehet a negyedik is: a kassaiak nincsenek jó formában, zsinórban három meccset úgy vesztettek el, hogy még gólt sem rúgtak. Ján Novák ugyan már 6 gólnál tart az idényben (ebből egyet a DAC-nak, egyet a Ružomberoknak, négyet pedig a Spartaknak lőtt, ám ez utóbbi találkozót így is a Trnava nyerte 5:4-re), de rajta kívül másban nem nagyon bízhat Ján Kozák vezetőedző, csapata ugyanis tizenegy meccsen összesen kilenc találatig jutott.

A DAC góllövési mutatói sem túl káprázatosak (10 meccsen 10 lőtt gól), a kapott gólok terén azonban jelentős különbség van a két csapat között. A kassaiak 18 gólt kaptak, Novota viszont csak 11-szer szedte ki a labdát a hálójából.

Novákot nem kell bemutatni a DAC kapusának, a kassai támadó ugyanis a 2007/2008-as szezonban a szenciek ellen is mesternégyest ért el, s a szenci kaput akkor Novota védte. „Novákra nagyon oda kell figyelnünk, mert néha 80 percen át nem csinál semmit, de aztán a semmiből gólt lő. Nagyon jó csatárnak tartom, de nem félek tőle. A nagyszombatiak elleni diadal után fellélegzett a csapat, megkönnyebbültünk, sokkal felszabadultabb a hangulat, viszont nem bízzuk el magunkat, és nem is becsüljük le az ellenfelet. Tudjuk, hogy a nézők győzelmet várnak tőlünk, és mi is nyerni akarunk” – jelentette ki Novota.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?