Ki lesz az új edző?

Pozsony. Amióta a szlovák labdarúgó-válogatott befejezte sikertelen Európa-bajnoki selejtezőjét, a közvéleményben egy kérdés rezonál: ki lesz a csapat új trénere. A szövetség végrehajtó bizottsága november 12-én ül össze, hogy tárgyaljon az új szakvezető személyéről.

Pozsony. Amióta a szlovák labdarúgó-válogatott befejezte sikertelen Európa-bajnoki selejtezőjét, a közvéleményben egy kérdés rezonál: ki lesz a csapat új trénere. A szövetség végrehajtó bizottsága november 12-én ül össze, hogy tárgyaljon az új szakvezető személyéről. Ladislav Jurkemik szerződése december 31-én lejár, s kérdés, meghosszabbítják-e a kontraktust. Az viszont biztos, hogy az edzőtanács öt trénert szemelt ki a válogatott élére: Dušan Galis, Stanislav Griga, Jozef Bubenko, Pecze Károly és Ladislav Jurkemik. Ezzel kapcsolatban Dušan Tittel, a szövetség főtitkára a következőket mondta: „Mi azt kértük, hogy az edzőtanács két, maximálisan három jelöltet nevezzen meg, de a bizottság öt név mellett döntött, s ezt nem bírálhatjuk felül. Még mielőtt összeülne a végrehajtó bizottság, az említett öt szakvezetővel leülünk tárgyalni, meghallgatjuk elképzeléseiket, terveiket”. A főtitkár nem gondolja, hogy a november 12-i ülésen végleg eldől, hogy ki lesz a válogatott edzője. Szerinte nem egyszerű a kérdés, hosszabb tárgyalásokra van kilátás.

Mint ismeretes, eddig öt tréner állt a válogatott élén: Jozef Vengloš (1993-1995), Jozef Jankech (1995-1998), Dušan Galis (1999. január 1.–1999. február 23., mivel az említett időszakban František Laurinec került a szövetség elnöki székébe, Galis tiltakozásul lemondott), Jozef Adamec (1999-2001), Ladislav Jurkemik (2002-???). Eddig két megbízott edző irányította a válogatottat: Dušan Radolský (1998) és Anton Dragúň (1999).

Lassan elkészül a válogatott jövő évi mérkőzéseinek műsora. Egyelőre csak az biztos, hogy 2004 márciusában valamelyik nyugat-szlovákiai városban rendezik a Szlovákia–Ausztria mérkőzést, áprilisban pedig Ukrajna lesz az ellenfél idegenben. A szövetség ajánlatot kapott egy ausztráliai portyára, amely februárban lenne esedékes, de erről még nem döntöttek az illetékesek. (ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?