Ki lesz Adamec utódja?

Pozsony. A Szlovák Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága értékelte a nemzeti együttes világbajnoki selejtezőkön nyújtott telejesítményét. Egyértelműen leszögezte a vezérkar: a válogatott csalódást okozott, mivel nem jutott ki a vb-re. Ezért nem hosszabbítják meg Jozef Adamec szerződését, az új edzőt várhatóan novemberben nevezik ki.

Ettől a csapattól jóval többet vártak... Somogyi Tibor felvétele František Laurinec, a szövetség első embere elmondta, a jó szerepléshez megfelelő körülményeket biztosítottak, a válogatott Dél-Amerikában, Afrikában és Ázsiában is készült a tétmérkőzésekre. Megváltoztatták a játékosok prémiumrendszerét, a kerettagok minden egyes vb-selejtezőért 30 ezer koronás rajtpénzt kaptak. Ha sikeresen veszik az akadályokat, akkor a világbajnoki szereplésért járó összeg 40 százalékát az edzők és a labdarúgók között osztották volna szét.

„Remekül kezdtük a selejtezőket (Macedónia 2:0, Moldova 1:0, Svédország 0:0), a legjobb teljesítményt Isztambulban nyújtotta a csapat, ahol közel állt a győzelemhez (1:1). Négy mérkőzés után vezettük a tabellát. Ezt követően elégedettség lett úrrá a játékosokon és a szakmai stáb tagjain, néhányan már a fellegekben jártak. Önbizalmukat csak növelte, hogy sokáig veretlen volt a gárda. Aztán alaposan fordult a kocka, zsinórban jöttek a vereségek. A Svédország elleni 0:2 után következett a sorsdöntő bakui fiaskó. Pozsonyban nem bírtunk a törökökkel, aztán már hiába nyertük meg az utolsó két összecsapást. A rosszul sikerült hajrában az is közrejátszott, hogy légiós kulcsembereink klubjukban csupán a másodhegedűs szerepét töltik be, és hiányzott egy igazi vezéregyéniség is. Talán keményebben kellett volna fellépnünk egyes játékosokkal szemben, azonban bíztunk a szakvezetőben” – mondta František Laurinec.

Jozef Adamec szerződése november 30-án lejár, a szövetség ezt nem hosszabbítja meg. Azzal bízták meg az edzői bizottságot, hogy október végéig javaslatot terjesszen elő a végrehajtó bizottságnak, s a legesélyesebb két-három jelölttel majd az elnök tárgyal. Valószínűleg novemberben nevezik ki az új trénert, aki lehet, hogy nem januárban, hanem később mutatkozik be a válogatott kispadján. Azért, mert a poszt legesélyesebb várományosai – Dušan Radolský, Pecze Károly, Dušan Galis, Jozef Bubenko – júniusig érvényes szerződéssel rendelkeznek.

Az is elképzelhető, hogy külföldi edzőnek szavaznak bizalmat, a bennfentesek Dušan Uhrin (Teplice) és Jozef Jarabinský (Ostrava) nevét emlegetik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?