Ki helyettesíti Novotát?

Dunaszerdahely |

<p>Októbertől nem nyert bajnokit a DAC, következő ellenfele, az eperjesi Tatran viszont a három utóbbi meccsén győztesen hagyta el a pályát, ráadásul kétszer idegenben diadalmaskodott. Melyik sorozat szakad meg a labdarúgó Corgoň Liga mai, 26. fordulójában?</p>

Radványi Miklós, a dunaszerdahelyi nemzetközi alakulat másodedzője kétszer is hangsúlyozza: „végre győzni akarunk”. És ezzel elárulja, mivel próbálnak kedveskedni a csallóközi szurkolóknak a ma esti (19.30) bajnokin.

Remek a DAC szezonbeli mérlege a Tatrannal: bajnokin odahaza 3:0, idegenben 0:0, a Szlovák Kupában hazai pályán 1:0. Radványi ennek nem tulajdonít különösebb jelentőséget. „Ami volt, az már focitörténelem – mondja. – Számunkra az aktuális forma a mérvadó. Az eperjesiek megnyerték utóbbi három mérkőzésüket a bajnokságban, s a mi dolgunk az volt e héten, hogy felkészüljünk ellenük, számoljunk azzal, hogy idegenben is veszélyesek. Azt sem mondhatom, hogy támadni, vagy védekezni fogunk, a mai futballban tíz ember támad, s ha kell, védekezik is. Három csatárunk nekünk sem lesz a meccsen, egy éket küldünk előre, s többen a második vonalból segítik majd. Ahogy az eperjesiek teszik. Mi azonban hazai pályán nyerni szeretnénk.”

Négy sárga lap miatt nem Novota János védi a DAC kapuját. Hogy ki helyettesíti, az tegnap még nem derült ki. „A lengyel Szamotulski már felépült. Vagy ő, vagy az osztrák Kuru helyettesítheti – közli Radványi. – Boya is újra játékra kész, Bajevskire és Sariyarra sérülés miatt továbbra sem számíthatunk.”

Lesz egy labdarúgó a lelátón, aki szintén nem játszhat, de az ő esete sajátos. Bognár Zoltán ősszel még a DAC mezében szerepelt, de már három hónapja a Tatran játékosaival készül. Átigazolása időközben megrekedt a két klub között, így hovatartozásáról és játékjogáról a szövetség döntőbírósága mondja ki a végső szót. „Pontos időpontot én sem tudok, április közepén esedékes a döntés – utal helyzetére a dunaszerdahelyi csatár, akinek mesterhármasával aratta legutolsó bajnoki győzelmét a DAC, októberben a Petržalka ellen. – Kívülállóként, semleges nézőként figyelem majd a meccset. Megszoktam már Eperjesen, ott is vannak barátaim, Dunaszerdahely viszont a szülővárosom, a DAC az első csapatom. Most társaimmal éppen úton vagyok a meccsre, utána meg ünnepekre otthon maradok. Nem könnyű ez az időszak, hiszen nem játszhatok, de nem tehetek mást, minthogy várok. És mindkét csapatnak szurkolok a mai DAC–Tatran mérkőzésen.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?