KHL: bejutott a playoffba a Slovan

A pozsonyi Slovan hétfőn rávezetések után 3:2-re le-győzte a Dinamo Rigát, így története során másodszor lehet ott a Kontinentális Hoki-liga playoffjában, ezúttal a CSZKA Moszkva ellenfeleként.Két fordulóval a KHL alapszakaszának vége előtt biztossá vált, hogy a Slovan negyedik „oroszországi” évében

A pozsonyi Slovan hétfőn rávezetések után 3:2-re le-győzte a Dinamo Rigát, így története során másodszor lehet ott a Kontinentális Hoki-liga playoffjában, ezúttal a CSZKA Moszkva ellenfeleként.

Két fordulóval a KHL alapszakaszának vége előtt biztossá vált, hogy a Slovan negyedik „oroszországi” évében ismét ott lesz a playoffban. A történelmi első szezon bravúrja után – amikor a 2012/2013-as idényben a Dinamo Moszkva állította meg az égszínkékeket a legjobb tizenhat között – a pozsonyiak ismét befértek a Nyugati főcsoport nyolc legjobb csapata közé.

A zágrábi Medvescak viszonylag hamar kiszállt a továbbjutási harcból az alapszakasz végéhez közeledve, s a Dinamo Minszk sem tudott igazán a Slovanra tapadni – elsősorban azért, mert Višňovskýék a hajrában (is) parádéztak idegenben. Az egész mezőnyt tekintve a hetedik legtöbb pontot szerezte vendégként a Slovan.

A Riga ellen már a rendes játékidőben elért döntetlenért járó egy pont is elég lett volna a rájátszáshoz. „Tudtuk, hogy mennyi pontot kell szereznünk, és ez kicsit rányomta a bélyegét a játékunkra. Nagyon örülünk, hogy végül 3:2-es győzelemmel ünnepeltük a továbbjutást” – magyarázta Michal Sersen, hogyan történhetett meg, hogy 0:2-ről felálltak a vendégek a hétfői meccsen.

Átaludt kezdés

A Slovan is mélyről kapaszkodott fel a 2015/2016-os idényben. Tavaly nyáron sokáig úgy festett, anyagi gondok miatt a klub elhagyja a KHL-t, de az utolsó pillanatban mégis neveztek a bajnokságba. A rendkívül rövid felkészülési időszak és a sok hercehurca rányomta a bélyegét a csapatra. A szurkolók is elbizonytalanodtak, augusztus végén a Novokuznyeck elleni (paradox módon 6:0-s pozsonyi rekordgyőzelmet hozó) meccsen először süllyedt 7000 alá a nézőszám a Slovnaft Arénában KHL-es találkozón.

„Az alapszakasz kezdetét átaludtuk. Ha akkor jobban teljesítünk, sokkal magasabban állhatnánk a tabellán. Gondolkoztam azon, hogy nem azért történt-e ez, mert a játékosok esetleg maguk sem hittek benne, hogy működni fog a klub, és hogy megkapják a pénzüket. Féltek, hogy nem birkózunk meg a helyzettel, és megismétlődik az egy évvel korábbi vesszőfutás. De amikor elkezdtek hinni, teljesen megfordult a dolog” – nyilatkozta Miloš Říha, a Slovan vezetőedzője.

A CSZKA jön

Most viszont már megkönnyebbülhetnek a Slovannál (különösen Maroš Krajči főmenedzser, mert a hírek szerint több szponzor is a playoff-szerepléshez kötötte a támogatást), az utolsó két hátralevő meccsen Szocsiban és Jaroszlavlban már a február 21-én rajtoló playoffra készülhetnek. Ellenfelük a CSZKA Moszkva gárdája lesz, amely toronymagasan vezeti a KHL-t, de amelyet a Slovan az alapszakaszban mindkétszer le tudott győzni (3:2 rávezetések után otthon, 2:0 idegenben).

„Ez nem csak a Slovan számára, de egész Szlovákiának egy nagy győzelem. A játékosok, a szakmai stáb, a klubvezetők és minden itt dolgozó ember számára az. Csodálatos, amikor ilyen jó a hangulat, és az emberek a csapattal élnek – mondta Říha, aki előre már higgadtabban tekintett. – Természetesen a CSZKA a párharc óriási favoritja. Alázatosnak kell lennünk, vissza kell majd térnünk az eufóriából a földre. Keményen végig kell dolgoznunk minden meccset a playoffban.”

„A rájátszás a nulláról kezdődik, lényegében egy új bajnokság indul vele. A CSZKA-nak tapasztaltabb gárdája van, nagyobb csillagai, mint nekünk, de ez nem számít. Csapatként fogunk küzdeni, és remélem, valamit elérünk ellenük” – bizakodott Višňovský. (TASR, SITA, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?