Kézi-vb: minden meccsüket megnyerték a franciák

Párizs. A házigazda francia válogatott 33:26-ra legyőzte a norvég csapatot a 25. férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében, ezzel megvédte címét.

Párizs. A házigazda francia válogatott 33:26-ra legyőzte a norvég csapatot a 25. férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében, ezzel megvédte címét. Ez a tizedik alkalom, amikor az aranyérmes együttes minden mérkőzését megnyerte a vb-n.

Ráadásul ez a franciáknak 2001 után másodszor sikerült.

„Nagyszerű érzés hazai pályán nyerni. Ez egy nagy és emlékezetes torna volt számunkra, büszke vagyok a csapatunkra – nyilatkozta a döntő után Thierry Omeyer, az immár ötszörös világbajnok kapus. – A norvégok remek első félidőt produkáltak, de a szünetben már mi álltunk jobban egy góllal, és ez rengeteg önbizalmat adott nekünk. Tudtuk, hogy különleges lesz ez a hatvan perc, de azzal is tisztában voltunk, hogy nagyon jó és fiatal csapatunk van. Tapasztaltak vagyunk, és a szurkolóink mögöttünk álltak, amikor hátrányban játszottunk, ez nagyon fontos volt.”

Vasárnapi sikerükkel a franciák hatszoros világbajnoknak mondhatják magukat. „A korábbi generációk inspiráltak minket, folytatni akartuk a legendát. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra” – mondta a vb legértékesebb játékosának (MVP) választott irányító, Nikola Karabatic.

„Egyedülálló, amit tapasztaltunk, csodálatos fogadtatásban volt részünk mindenütt, ahol pályára léptünk. Ilyet még soha nem éltünk át, olyan volt, mint egy álom. Egyszerűen mindenki megőrült – jelentette ki boldogan Guillaume Gille, a franciák edzője, aki Didier Dinart-ral egyenrangúan irányítja a csapatot. – A kézilabda most érkezett meg igazán Franciaországba, és mi nagyon büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhattunk a sportág fejlődéséhez.”

A vb álomcsapatába is beválasztott norvég Bjarte Myrhol elismerte, hogy csak 10–15 percig tudtak valódi ellenfelei lenni a házigazdáknak. „A franciák ellen is a gyors kézilabdára törekedtünk, de a második félidő elején elkövettünk néhány hibát, ők pedig túlságosan erősnek bizonyultak számunkra – mondta a 34 éves Bjarte Myrhol, aki a 2005/06-os idényben a Veszprémet erősítette. – Egy kicsit csalódottak voltunk, de aztán a nyakamba akasztották az ezüstérmet, és máris minden rendben volt.”

A norvégok fennállásuk legnagyobb sikerét érték el, hiszen eddig az 1958-as világbajnokság hatodik helye, illetve a tavalyi Európa-bajnokság negyedik helyezése volt a legjobb eredményük.

A vb-n új nézőcsúcs született a Franciaország–Izland nyolcaddöntőben (31:25), amelyet Lille-ben 28 ezren láttak a helyszínen. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?