Kézi BL: óvott a Fradi

<p>A Ferencváros női kézilabdacsapata hivatalosan benyújtotta óvását az Európai Kézilabda-szövetségnek, miután vitatható körülmények között bukta el a HC Leipzig elleni sorsdöntő BL-selejtező mérkőzést.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Bognár László, a Ferencváros kézilabda-szakosztályát működtető kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy miután a szükséges, 1000 eurós pénzösszeget még a mérkőzés után, vasárnap letették, tegnap benyújtották óvásukat az Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF).

A Lipcsében rendezett BL-selejtezőtornáról csak a győztes juthatott a sorozat 16-os főtáblájára, így a négyes torna fináléjában a házigazdák és a ferencvárosiak is mindent megtettek a sikerért. A zöld-fehérek hiába vezettek többször is 3-4 góllal, a meccsen hosszabbítás következett.

A ráadás utolsó 50 másodpercet kétgólos előnyből várhatta a Fradi, és 34:33-as FTC-vezetés állt az eredményjelzőn még két másodperccel a vége előtt is, amikor a lipcseiek szabaddobáshoz jutottak. A sípszó után időn túli szabaddobásnak kellett volna jönnie, de a meccsellenőr visszaállíttatta az órát 69:58-ra, így a németeknek egy passz is belefért a kapura dobás előtt. A villámakcióból gól született, de közben megszólalt a meccs végét jelző duda – a ferencvárosiak (és a tévéfelvétel) alapján még az előtt, hogy a labda a hálóba ért volna. A szerb játékvezetők azonban megadták a találatot, és hétméteresekkel végül a lipcseiek nyerték a finálét.

A Ferencváros óvásában az óra visszaállítását és az egyenlítő gól elismerését is sérelmezi. Az EHF-nek a napokban meg kell hoznia a döntést az ügyben. Ha az óvás sikertelen lesz, a Fradi a KEK-ben folytathatja európai kupaszereplését. (nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?