Kézi BL: győri iskolajáték

Továbbra is veretlen a Veszp-rém, a Szeged papírforma vereséget szenvedett a Löwentől, a Győr iskolázott Szkopjéban – nagyüzem volt a kézilabda Bajnokok Ligájában a hétvégén.A jól hajrázó Veszprém hősies csatában 29:27-re legyőzte a vendég német Kiel csapatát a BL 5.

Továbbra is veretlen a Veszp-rém, a Szeged papírforma vereséget szenvedett a Löwentől, a Győr iskolázott Szkopjéban – nagyüzem volt a kézilabda Bajnokok Ligájában a hétvégén.

A jól hajrázó Veszprém hősies csatában 29:27-re legyőzte a vendég német Kiel csapatát a BL 5. fordulójában, így továbbra is veretlenül vezeti csoportját. A találkozó szorosságát jelzi, hogy három gólnál nagyobb különbséggel a hazaiak egyszer sem tudtak vezetni, sőt, a hajrára a Kiel fordított is (25:26). Ám Alilovic kapus remeklésének és Gulyás fontos góljainak köszönhetően – utóbbi Nagy és Zeitz sérülése miatt ezúttal szélső helyett jobbátlövőt játszott – a veszprémiek 29:27-re megnyerték a meccset.

„Mindkét együttes több sérültje nélkül játszott, mégis magas színvonalú küzdelmet vívott. Akadtak percek, amikor a Kiel is biztossá tehette volna a győzelmét, de a szerencse is velünk volt, valamint eredményesebben, fegyelmezettebben támadtunk” – értékelt Xavier Sabaté, a hazaiak edzője.

A szegediek a Löwen mannheimi otthonában léptek pályára, és az első félidőben teljesen kiegyenlített meccset játszottak a németekkel. A fordulást követően már jobban játszott a Löwen, meglépett 18:15-re, és biztosan őrizte előnyét. A felzárkózási kényszer fárasztotta a Szegedet, amely negyedórával a vége előtt már 22:17-es hátrányban volt. Az ötgólos különbség végül a lefújás után is megmaradt, a Löwen 22:17-re győzött. „Megérdemelten nyert a Löwen. Sajnos a második félidőben nem működött az 5–1-es védekezésünk, és hiába kerültünk gólhelyzetbe, nem tudtuk értékesíteni a lehetőségeinket, és sok labdát szórtunk el” – mondta Carlos Pastor, a szegediek trénere.

Az eperjesiek Csehovszki Medvegyi elleni meccse lapzárta után ért véget.

A női csapatok még csak most kezdték meg a BL-sorozatot, a Győr Szkopjéban lépett pályára – az ellen a Vardar ellen, amely a tavalyi kiírás negyeddöntőjében búcsúztatta a zöld-fehéreket.

A visszavágás teljes mértékben sikerült, a győriek esélyt sem adtak ellenfelüknek, és végig magabiztosan vezetve 27:22-re nyertek. „Kiváló mérkőzéssel és nagyszerű győzelemmel kezdtük a csoportkört. Örülök, hogy a játékosok betartották az előzetesen megbeszélteket. Igazi csapatként működtünk, és megmutattuk, hogy a legutóbbi, sikertelen szezon után újra meghatározó együttes lehetünk a Bajnokok Ligájában” – jegyezte meg Ambros Martín, a győriek vezetőedzője.

A magyar bajnok FTC Koprivnica elleni találkozója lapzárta után ért véget. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?