Kezdődik a Mare Nostrum úszósorozat 12 magyarral

<p>Az igazi versenyszezon indulásának jegyében tizenkét magyar úszó is rajthoz áll a Mare Nostrum elnevezésű, hagyományos nemzetközi sorozat e hétvégi nyitóversenyén, amelyet Monacóban rendeznek meg, majd még két állomás következik: a franciaországi Canet-en-Roussillon és Barcelona.</p>

A monte-carlói viadal honlapja kiemelt helyen említi, hogy a 32 ország indulói között van Hosszú Katinka, a 200 és 400 m vegyes világbajnoknője, a férfimezőny jeles alakjainak sorában pedig Cseh Lászlót, a 400 méteres vegyesúszás vb-aranyérmesét emeli ki. Hosszú - a rövidpályához hasonlatosan - az ötvenes medencében zajló versenyen is gazdag "úszómenüvel" rukkol elő, merthogy a Vasas kiválósága szombaton és vasárnap egyformán négy számban próbálja ki felkészültségét. Cseh, a Kőbánya SC vezéralakja sem pihenni megy Monacóba, hiszen öt számban is ellenőrizni akarja, mennyire gyors és milyen az állóképessége.     Az év fő eseményének számító augusztusi berlini Európa-bajnokság előtt a kontinensről többen - így a dán világbajnok Jeanette Ottesen vagy a franciák olimpiai bajnoknője, Camille Muffat - is fontos felmérőnek tekintik a Mare Nostrumot, de a rajtlistán fellelhető a dél-afrikaiak olimpiai és világbajnok sztárja, Chad Le Clos, Japánt is elitgárda képviseli, az Egyesült Államokat pedig mások mellett olyan ötkarikás aranyérmesek reprezentálják, mint Natalie Coughlin, Cullen Jones, Nathan Adrian és Anthony Ervin.    A magyar csapat tagjai:    Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn, Balog Gábor, Bernek Péter, Cseh László, Kozma Dominik, Pulai Bence, Szabó Norbert, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid  A sorozat mindhárom állomásán Jakabos és a Verrasztó testvérek startolnak, míg például Hosszú, Cseh és az UTE olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Gyurta Dániel a következő hét végén Rómában, a szintén tradicionális, Hét domb elnevezésű viadalon indul.     Monaco után a Mare Nostrum szerdán és csütörtökön Franciaországban, Canet-en-Roussillonban folytatódik, majd szombat-vasárnap a katalán fővárosban, Barcelonában zárul.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?