Kétszer is felálltak hátrányból a magyar jégkorongozók

A házigazda magyar válogatott 3:2-re legyőzte az olasz csapatot a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság második fordulójában. Ma (19.30) a szlovénekkel találkoznak Vasék.A magyar válogatott kétszer is egyenlíteni tudott az első két harmadban jóval többet próbálkozó olaszok ellen.

A házigazda magyar válogatott 3:2-re legyőzte az olasz csapatot a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság második fordulójában. Ma (19.30) a szlovénekkel találkoznak Vasék.

A magyar válogatott kétszer is egyenlíteni tudott az első két harmadban jóval többet próbálkozó olaszok ellen. S bár 33:14 volt a kapura lövések aránya, amikor a zárófelvonás elején Wehrs átadását Sebők váltotta gólra, szinte felrobbant a Papp László Budapest Sportaréna: először mutatott magyar előnyt a kivetítő a vb-n. A magyarok önfeláldozó védekezéssel állták az utolsó percben a kapuslehozatal miatt létszámfölényben támadó olasz rohamokat, s végül megszerezték első győzelmüket a vb-n.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a kapusmunkát emelte ki a meccs után. „Néhány kisebb változtatást hajtottunk végre, hiszen az olaszok más hokit játszanak, mint a kazahok – fogalmazott a szakember, akinek védencei első találkozójukon 3:0-ra kikaptak. – Az első harmadban az ellenfél uralta a játékot, szinte csak egy csapat volt a jégen, Vay Ádám tartott minket mérkőzésben ekkor. A második húsz percben a javunkra dőltek el a kétesélyes szituációk, így tudtunk előbb kétszer is egyenlíteni, majd a zárófelvonásban a magunk javára billenteni a mérleg nyelvét. A hajrában azokra a játékosokra helyeztem a hangsúlyt, akik a védekezéshez is hozzá tudtak tenni.”

A harmadik magyar gólt szerző Sebők Balázs a mérkőzés után elmondta, rettentő jó érzés a győzelem, amire nagy szüksége volt a válogatottnak. „Viszont ahogyan a kazahok elleni vereséget, úgy ezt is gyorsan el kell felejteni, mert még három meccsünk van hátra. Van karakter a csapatban, egy erős válogatott ellen sikerült fordítanunk” – nyilatkozta Sebők.

A nagy mezőnymunkát végző Nagy Krisztián kiemelte: a kazahoknál lényegesen agresszívabb ellenféllel szemben hasonló stílusú játékkal készültek, és tisztában vannak azzal, hogy a kiegyenlített erőviszonyok miatt sok munka és egy kis szerencse is kell ahhoz, hogy eldőljön egy összecsapás.

A magyarok mai (19.30) ellenfele, a tavaly még elit-vb-n szerepelt szlovének még pont nélkül állnak. Ticarék előbb Nagy-Britanniától kaptak ki 3:1-re, majd Lengyelországtól 4:2-re. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?