Kétszer dobogóközelben

Somorja. Junior kora alkonyán az idén először mutatkozott be maratoni távú világversenyeken Meleg Nándor 18 éves somorjai kenus: előbb a győri Eb-n, majd az angliai Stockton-on-Teens vízén rendezett vb-n egyaránt a negyedik helyet szerezte meg.

Somorja. Junior kora alkonyán az idén először mutatkozott be maratoni távú világversenyeken Meleg Nándor 18 éves somorjai kenus: előbb a győri Eb-n, majd az angliai Stockton-on-Teens vízén rendezett vb-n egyaránt a negyedik helyet szerezte meg. Hónapok múltán melyik dobogó közeli eredményét tartja értékesebbnek a negyedikes győri gimnazista? „A helyezést tekintve mindenképpen a szigetországit. A Rábán kijózanító pofonban volt részem, amikor honfitársam, Hagara megelőzött az utolsó vízreszálláskor. A világbajnokságon felkészültem a legnehezebbre, jobban odafigyeltem, s komolyabb hozzáállással versenyeztem. Meg is lett az eredménye. A hajrában fokozatosan közelítettem a harmadik helyen haladó vetélytársam felé, és ha még marad ezer méter, akkor befogom. Számomra már az kellemes élmény volt, hogy ott lehettem mindkét világversenyen, s ezzel járható utat vázolhattam fel az utánam következők előtt. Győri edzőm, Weisz Róbert egyben a magyar junior válogatott szövetségi kapitánya, így együtt készülhetek védenceivel. Erőnlétileg nem maradtam le tőlük, a legjobb hat versenyző edzettségi állapota szinte azonos, a dobogóra kerülésről a pillanatnyi forma dönt. Sokat segít a csapaton belüli remek légkör, azt is tapasztaltam, hogy a magyar táborban nagyobb az összetartás.”

Nandi kikerült a junior korosztályból, jövőre már a felnőttek között folytatja. „Maradok a maratoninál. Mivel síkvizen nem könnyű átlépni a felnőttek közé, így itt próbálom áthidalni az ilyenkor jelentkező különbségeket. Amikor később úgy adódik, hogy válthatok, akkor visszatérek a síkvízesek közé.”

Azt is eldöntötte a somorjai KCK versenyzője, hogy az érettségi után a budapesti Testnevelési Főiskola edzőképző szakán folytatja tanulmányait, s emellett kíván versenyezni. Hogy Győrött vagy Budapesten készül-e majd, az még kérdéses, csak annyi biztos, hogy január elsejétől nem igazol a pozsonyi ŠKP-ba. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?