Kétfrontos illésházai vereség büntetőkkel

Illésháza |

<p>Nem sikerült a címvédés, nem lett illésházai dupladiadal a Pozsonyi Futballszövetség (BFZ) szervezésében lefolyt Téli Kupa idei kiírásában.</p>

A kupasorozat döntőjébe ugyan a felső-csallóköziek ifi- és felnőttcsapata is bejutott, de a szlovák fővárosban rendezett döntőben egyik alakulatnak sem termett babér. Az illésházaiak ugyan rendes játékidőben döntetleneztek ellenfelükkel, balszerencséjükre büntetőkkel maradtak alul.

„A IV. ligában futballozó ificsapatunk rendes játékidőben 1:1-es döntetlent játszott a Žolík Malacky csapatával. Tizenegyesekkel 3:2-re II. ligás ellenfelünk diadalmaskodott. A fiúkat dicséret illeti, túlteljesítették az elvárásokat” – ecsetelte az ifik szereplését Lelkes Tibor, az illésházaiak klubelnöke.

A felnőttek remek rajtot vettek, Skuby Tibor találatával már a 2. percben vezetést szereztek. A Tipos III. liga pozsonyi csoportjában futballozó Most p/B. egyenlített, majd röviddel az első félidő végét jelző sípszó előtt a vezetést is megszerezte. Kilencven perc után 3:3-ra álltak a csapatok. „Egygólos vezetésünknél négy ziccerünk is volt, ezeket rendre elpuskáztuk. Nem kifogásként mondom, de sérülések, betegségek miatt nem a legerősebb összeállításban léptünk pályára. Ahogy mondani szokás, a büntetők a szerencséről is szólnak. Az első sorozatban nem született döntés, mindkét csapat futballistái öt-öt tizenegyest értékesítettek. Az ötödik büntetőnél megsérült az ellenfél kapusa, helyébe az egyik mezőnyjátékos került. A kényszer szülte hálóőr hárította játékosunk büntetőjét, az ellenfél labdarúgója viszont betalált, így az ő játékosaik és szurkolóik örültek a tornaelsőségnek. Fantasztikus kulisszája volt a finálénak, közel félezer focikedvelő buzdította a csapatokat” – elevenítette fel a mindent eldöntő csata legemlékezetesebb mozzanatait Vladimír Bertók, az illésházaiak edzője.

Az általa irányított kollektíva a tornán lejátszott hét meccsen rendes játékidőben nem vesztett, kapusuk csupán a döntőben kapott gólt. Az illésházaiak szerezték a legtöbb találatot, szám szerint harminckilencet, csapatuk meghatározó egyénisége, Anton Barčák lett a torna gólkirálya, tizenhárom góllal, de a fináléban gólképtelen volt. „Ellenfelünk játékosai nagyon odafigyeltek rá. Őrzői, a korábban a rózsahegyiek mezét viselő Daniel Jurč, valamint az Inter Bratislava egykori kiválósága, Marián Šuchančok nem engedték kibontakozni. A téli torna a tavaszi idényre való felkészülést szolgálta. Jó talajú pályákon, jó képességű ellenfelekkel mértük össze tudásunkat. A kupatalálkozók mellett további három felkészülési mérkőzést is játszottunk. Ezekből kettőt megnyertünk, mégpedig a galántaiak és a Rovinka ellen, egyszer pedig remiztünk a Dun. Lužná csapatával. Mindent összevetve alakulatunk jó formában várja a hétvégi rajtot. Célunk a bajnoki cím begyűjtése” – nyilatkozta lapunknak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában listavezető illésházaiak trénere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?