Kétezer-kétszáz néző a lelátón!

<p>Bős. Szombat este 4:2-es hazai győzelem került a krónikába a bősiek és a nagymegyeriek izgalmakban, gólokban bővelkedő, magas színvonalú régióderbijén. Nézőcsúcs (2200-an voltak a lelátón) született a nyugat-szlovákiai régióbajnokság 2. fordulójában játszott focimérkőzésen.</p>

ÁGH ISTVÁN

Már a nyitány is azt sugallta, hogy a hazai rendezők magasra tették a mércét. Az ünnepélyes kezdőrúgást ugyanis minden idők legjobb szlovákiai profi bokszolója, a WBF világszervezet volt világbajnoka és a WBO volt Európa-bajnoka, Tomi Kid Kovács végezte el. „Édesapám és egyben edzőm, Kovács Pál bősi születésű”– ecsetelte a kötődést a profi ringben veretlen sportoló, aki taktikai utasításokkal is ellátta a bősieket. „Eljött hozzánk a KO-király, kiütjük az ellenfelet”– bizakodott az egyik hazai drukker a lelátón.

Az elején úgy tűnt, igaza lesz. A vendéglátók ugyanis Bognár révén már a 7. percben vezetést szereztek. Ebben a periódusban több ízben is bizonytalankodott, késlekedett Gyürü, a nagymegyeriek kapusa. A vendégek azonban nem rogytak térdre, s kilenc perc elteltével csapatkapitányuk, Gőgh szabadrúgásból egyenlített. A játéktéren vérpezsdítő csata zajlott, a futballisták nem ismertek elveszett labdát. Rohantak, ütköztek, robotoltak. Az első játékrészben már nem változott az eredmény.

Fordulás után többet kezdeményeztek a vendégek, de a 63. percben Kósa lövése után a nagymegyeriek kapujában landolt a labda. Még ujjongott a hazai drukkersereg, amikor két perc elteltével Szöllös tovább növelte a Duna-partiak előnyét. Közben két ziccert is elpuskáztak a vendégek. A hajrában ismét felgyorsultak a történések. Tuschel a 86. percben szépített, s Lérant Péter védencei kitámadtak. Ez lett a vesztük. A hosszabbításban ugyanis a vendégkapus hibájából Faragó állította be a végeredményt. Örvendeztek a hazai szurkolók, de a nagymegyeriek hívei sem szomorkodtak. Zúgott a vastaps.

„Nagy csatában maradtunk alul, holott akár nyerhettünk is volna. Sajnos, kapusunk ma gyenge napot fogott ki. A vereség ellenére is elismerést érdemelnek védenceim. Emelt fővel távozunk a favorit otthonából”– értékelte övéi helytállását Lérant Péter, a termálosok trénere.

A hazaiak edzője, Preisinger Sándor elsősorban védencei akaraterejét, erőnlétét dicsérte. „Hajtós, nívós meccsen nehéz ellenfelet győztünk le. Fordulás után átvettük az irányítást, nagyobb tudásunkat gólokkal is nyomatékosítottuk. Döntőnek bizonyult, hogy erőnlétben, dinamikában is felülmúltuk ellenfelünket. Ez elsősorban elődöm érdeme. Nem járunk a fellegekben, hiszen a bajnokság végéig még huszonnyolc mérkőzést játszunk” – hangzott az egykori NB I-es gólkirály csata utáni gyorsmérlege.

„Több rutinos, felsőbb osztályt is megjárt futballista és tehetséges fiatalok alkotják a keretünket. Ahogy azt ma este is bizonyítottuk: nem vagyunk félszeg újoncok. Szerintem velünk még sok csapatnak meggyűlik a baja” – utalt a nagymegyeriek erényére csapatkapitányuk, Gőgh Árpád.

A bősi Russel futballklub tulajdonosa, ifj. Csörgő György a meccs előtt elsöprő hazai sikerre számított. „Nem jött be a tippem, de nem is vagyok csalódott. A kiváló játékerőt képviselő együttesek megmérettetéséből a mieink kerültek ki győztesen. A futballisták olyan tempót diktáltak, amihez hasonlót sokszor a Corgoň Ligában sem látni. Izgalmas jelenetek, hat gól, 2200 elégedett futballkedvelő. Kell-e ennél jobb bizonyítvány egy vérbeli régióderbihez?”– fogalmazott a bősi futballklub ambiciózus mecénása a szurkolói körökben minden bizonnyal sokáig emlékezetes párharcot értékelve.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?