Kétarcú gömöriek

<p>„Ha valaki a 60. percben elugrott a büfébe, a tribünre visszaérve azt hihette, közben egy másik meccs kezdődött, és két teljesen más csapatot lát” – mondta a rimaszombatiak és a nagyszombati juniorcsapat összecsapása után Karol Praženica, a hazaiak edzője. A gömöriek 3:2-re győztek, öt nyeretlen meccs után szereztek újra három pontot.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Hatvan perc után úgy tűnt, a rimaszombatiak könynyed győzelmet aratnak. Ekkor már 3:0-ra vezettek, de lehetett volna 4:0 is az állás, a szurkolók pedig kezdtek azon gondolkozni, lám, ilyen is van, az ember jól is érezheti magát a meccsen, nem kell mindig idegeskedni és az utolsó percig izgulni. De végül kellett.

A rimaszombatiak már a 19. percben vezetést szereztek: Kurák remek labdát kapott Gáliktól, és a helyét nem találó Mečiart megelőzve a rövid sarokba lőtt. A hazaiak a 32. percben újabb gólt rúgtak: Kurákot ezúttal Válovčan találta meg egy pontos passzal, Mečiar nem tanult az előzőekből, Kurák pedig a változatosság kedvéért ezúttal a hosszúba lőtt. Voltak helyzeteik a vendégeknek is, Mečiart is még a szünet előtt lecserélték, de a második félidő elején csakhamar 3:0 volt az állás: Válovčan remekbe szabott bombája a felső sarokban kötött ki. Ezután jött Migaľa kőkemény lapos lövése, amit Hrivňák szögletre tolt, és úgy tűnt, hengerelni fognak a hazaiak.

Praženica is ezt hitte.

„Nem értem, mi történt a fiúkkal, mintha megijedtek volna, húha, vezetünk, és egyszerre elkezdtek össze-vissza játszani. Míg az első félidőben a védők is nyugodtan, ésszel passzolgattak, 3:0-nál már csak előrevagdosták a labdákat, teljesen szétesett a játékrendszer” – kritizálta játékosait a tréner már a meccs után, de azért mosolygott, mert a rimaszombatiak végül mégis begyűjtötték mindhárom pontot.

A Spartak fiatal juniorcsapata ugyan nem adta fel, Kočiš távoli lövéssel szépített – 3:1, de Bališ ajtó-ablak helyzetben a kapufát találta el az ötös sarkáról. Hét perccel a vége előtt Kočiš szinte ugyanolyan módon másodszor is betalált – 3:2, de egyenlítésre már nem maradt idejük a vendégeknek.

„Nem jól indult számunkra ez a mérkőzés, de megmutattuk, hogy hátrányban sem adjuk fel, és igyekezetünket majdnem siker koronázta” – mondta Vladimír Ekhardt, a nagyszombati juniorcsapat vezetőedzője, de amiatt nagyon mérges volt, hogy a korosztályos válogatott Schranz szerinte nem vette eléggé komolyan a meccset. „Szégyen, hogy az A csapat játékosa helyett egy tizenhét éves ifit kell beállítanom az utolsó tíz percre, mert arról legalább tudom, hogy hajtani fog” – dühöngött Ekhardt. Az újonc nagyszombati juniorcsapat egyébként a bajnokság egyik kellemes meglepetése, 29 rúgott góljuk a második legtöbb a mezőnyben.

A rimaszombatiak öt nyeretlen mérkőzés után győztek újra, és a három pontjuknak köszönhetően két hellyel előbbre léptek a táblázaton. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?