Két sorozat szakadt meg a DAC-stadionban

<p>Dunaszerdahely. Sorozatban hét nyeretlen meccs után győzött (1:0) ismét a DAC, mely szombat délután a Corgoň Liga 16. fordulójában elért sikerével egyúttal véget vetett soros ellenfele, az AS Trenčín hétmeccses veretlenségi szériájának.</p>

ÁGH ISTVÁN

A dunaszerdahelyi futballstadionba érkező szurkolókat meglepte az eddiginél is jóval alacsonyabb nézőszám. „Siettem, hogy még legyen ülőhelyem” – poénkodott az egyik hazai törzsdrukker. A hazai nézők, akik mindössze hatszázötvenen voltak, egykedvűen szemlélték a Radványi-legénység játékát. A vendégszektorban viszont a fiatalokból verbuválódott tízfős tábor nagy hangerővel buzdította a trencsénieket, akik az első negyedórában favorithoz méltóan több veszélyes ellentámadást vezettek. Mišák, majd Van Kessel lövése azonban elkerülte a vendéglátók kapuját. A túloldalon Gašparík elfutása után Szarka nem tudta lekezelni a kapu elé élesen belőtt labdát. A 16. percben szöglethez jutottak a sárga-kékek. A pontrúgások mestere, Gašparík a kapu elé csavarta a labdát, a vendégek képtelenek voltak felszabadítani, Kwin pedig két lépésről a hálóba préselte a játékszert. Háromszáztizenkét perc után szereztek újabb gólt, ősszel csupán a nyolcadikat a csallóköziek. A trencséniek, akik a mezőny legproduktívabb kollektívájaként érkeztek Dunaszerdahelyre (37 gólnál tartanak), a hazaiak találata után beleszürkültek a mezőnybe.

Tízpercnyi ellenállás

„Számomra érthetetlen, miért csupán tíz percig fociztunk. A jó kezdés után átengendtük a kezdeményezést a hazaiaknak, akik éltek a felkínált lehetőséggel” – bosszankodott a vesztes csata utáni sajtótájékoztatón Ivan Vrabec, a vendégek trénere.

A dunaszerdahelyiek hálóőrét játékostársa, Vitorio da Silva hazaadással veszélyeztette, de a második élvonalbeli meccsénél tartó Pernecký a félmagasan kapura tartó labdát kapásból az égbe lőtte. A 36. percben Antunovics megsérült, a középpályás helyére Hošek került. Éppen a langaléta cseh futballista növelhette volna a DAC előnyét, de a 44. percben góllal kecsegtető helyzetben lyukat rúgott…

Fordulás után Hošek lövését Volešák üggyel-bajjal a mezőnybe tenyerelte. Ekkor már éledeztek a hazai szurkolók, akik egyre többször jutalmazták tapssal a DAC-futballisták megmozdulásait. Hošek újabb kísérleténél ismét Volešák játszotta a prímet. A 76. percben Pernecký nagy bravúrral hárította Holúbek jobb alsó sarokba tartó lövését. A hajrában ismét pontrúgások után veszélyeztettek a vendéglátók. Hošek és P. Majerník fejesénél Volešák remekelt, majd a végjátékban Szarka fejese a lécen landolt.

Letámadás, agressztivitás, erőnlét

„Csak azok számára jelenthet meglepetést sikerünk, akik nem látták a mai összecsapást. Már a labda átvételénél letámadtuk az ellenfelet, nem engedtük kibontakozni a trencséniek gépies kombinációit. Begyakorolt pontrúgásaink rendre (gól)veszélyesek voltak, de akár akciógólokat is rúghattunk volna. Örülünk a megérdemelt győzelemnek, két hónap után végre ismét sikerélményben volt részünk” – nyilatkozta boldogságtól sugárzó arccal a csata után Michal Gašparík, a hazaiak csapatkapitánya.

„Már az előző mérkőzéseken is jól játszottunk, de gólképtelenek voltunk. Védenceim ma egészséges agresszivitásukkal meglepték ellenfelüket, de játéktudásban is felülmúlták őket. Nagyobb arányban is győzhettünk volna. Örvendetes, hogy erőnlétben is felnőttünk a feladathoz” – értékelte a sikeres helytállást Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője.

Zárszóként elmondhatjuk: oktatni érkeztek a vendégek, de röpke negyedóra után felborult a papírforma, s éppen a favorizált trencsénieket okították Dunaszerdahelyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?