Két nagy falat után igazi tétmeccsek

<p>Csak szerdán kezdődik a bajnokság, de a rozsnyóiak már ma lejátsszák első mérkőzésüket, mégpedig a 2. fordulóból: a vadonatúj városi sportcsarnokban 18 órakor fogadják az euroligás kassai Dobrí anjeli csapatát.</p>

„A hétszeres szlovák bajnok ellen csak a tisztességes helytállásban bízhatunk – jegyezte meg Laczo Árpád, az extraligás MBK Región menedzsere. – Számunkra az lenne az elfogadható eredmény, ha nem kapnánk ki harminc pontnál nagyobb különbséggel, és megakadályoznánk, hogy a mezőnyből kimagasló együttes száznál kevesebb pontot érjen el. Ha ez sikerülne, aligha okoznánk csalódást szurkolóinknak, akik szintén tudatában vannak annak, hogy milyen ellenfél érkezik hozzánk. A szerdai 1. fordulóban újabb komoly akadályba ütközünk, hiszen a tavalyi ezüstérmes eperjesiekhez látogatunk. Ellenük sem a győzelem reményében lépünk pályára. Számunkra csak ezután kezdődnek az igazi tétmeccsek. Rögtön az első, október 13-án Dunaszerdahelyen, ahol az újonc somorjaiak vendégei leszünk.”

Rozsnyón alaposan feltérképezték az ellenfeleket, s az erőviszonyok ismeretében keresik helyüket a kilenctagú mezőnyben. Úgy vélik, a legutóbbi évad öt legjobb csapata előttük jár, s elsősorban nem velük kell felvenniük a harcot a felsőházba jutásért. „Szerintünk a besztercebányaiakkal, a somorjaiakkal és Slovannal csatázunk majd a hatodik helyért – folytatta Laczo. – Mert – akárcsak tavaly – ismét megpályázzuk a felsőház legalsó fokát. De tudjuk, ebbe az ellenfeleknek is lesz beleszólásuk.”

Vladimír Karnay védencei kilenc felkészülési mérkőzést játszottak, a főpróbán 61:81-re kikaptak a további éremesélyes poprádiaktól. „Volt alkalmunk feltérképezni játékosainkat, most már tudjuk, kitől mit várhatunk. Véglegesen eldőlt, hogy tizenkét kosarassal vágunk neki a bajnokságnak, legalább az alapszakasz végéig ez így marad – vázolta a csapatépítés lehetőségeit a klubmenedzser. – Karnay edzőnek nincs állandó kezdőötöse, inkább hét-nyolc húzóemberre épít, akik szerepeltetése ellenfelek szerint variálható. Az nem titok, hogy Beňušková, Hnidzíková, Kandráčová, László, Libičová, Repaszky, Timková és Žingorová van az elejétől bevethető játékosok között. Az már az edző dolga, hogy kinek mikor szavaz bizalmat.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?