Két igazi csatárral

Pozsony. Már Isztambulban van a szlovák labdarúgó-válogatott, amely holnap, közép-európai idő szerint 19.30 órakor első Európa-bajnoki selejtezőjét vívja Törökország ellen. A tegnapi elutazás előtt beszélgettünk az edzővel és a játékosokkal.

Pozsony. Már Isztambulban van a szlovák labdarúgó-válogatott, amely holnap, közép-európai idő szerint 19.30 órakor első Európa-bajnoki selejtezőjét vívja Törökország ellen. A tegnapi elutazás előtt beszélgettünk az edzővel és a játékosokkal.

Ladislav Jurkemik hetedszer ül le a válogatott kispadjára, az eddigi mérlege: két győzelem (Irán–Szlovákia 3:2, Szlovákia–Üzbegisztán 4:1), egy döntetlen (Belgium–Szlovákia 1:1) és három vereség (Ausztria–Szlovákia 2:0, Japán–Szlovákia 1:0, Csehország–Szlovákia 4:1). Az edző az elmúlt nyolc hónap alatt 38 futballistát tesztelt, de különböző okok miatt még mára sem alakult ki a kezdőcsapat optimális összetétele. Holnap este azonban már olyan együttest kell pályára küldeni, amely sikeresen indul el a kitűzött cél felé: az elkövetkező 13 hónap során minimálisan a pótselejtezőt kiharcolni a 7. csoportban (Anglia, Törökország, Szlovákia, Macedónia, Liechtenstein). Ehhez már Isztambulban jó eredményt kellene elérni.

„Akkor lehetünk viszonylag sikeresek, ha a fiúk győzelem utáni vágya nagyobb lesz a törökökénél, ha eltökélten, koncentráltan, maximális küzdőképességgel fognak játszani – véli a tréner. – Az elképzelésem, hogy négy hátvéddel, négy középpályással és két csatárral kezdjük a pokolian nehéznek ígérkező összecsapást.”

A két támadó a múlthoz képest változást jelentene. Hogy ki lesz az a kettő? Jurkemik – érthetően – egyiket sem favorizálta, csak felsorolta erényeiket: „Reiter gyors és erőteljes, Kožlej minden helyzetben képes megtartani a labdát és bekapcsolódni a kombinatív összjátékba, Vittek kiváló formában van. Csak a meccs napján hirdetek csapatot, hogy mindenki magas fokú készültségben legyen.”

A 33 éves Peter Dzúrik, aki ha kezdőember lesz a védelemben, csapatkapitányi karszalaggal játszik majd, az offenzív játék híve: „Figyelmesen kell játszanunk, nem szabad engednünk, hogy a törökök beszorítsanak bennünket, ennek feltétele, hogy elimináljuk kezdeményezésüket és offenzívába lendüljünk. Hogy melyik poszt lenne számomra a legmegfelelőbb? A Slovanban az utóbbi két meccsen középhátvéd voltam, most az edzőn múlik, milyen szerepet szán nekem.”

Vratislav Greško, a Parma 25 éves légiósa három törökre hívta fel a figyelmet: „A törökök játéka a Bastürk, Emre és Sas trióra épül, őket kell semlegesítenünk.”

Szavak, szavak, szavak. Szombaton a tettek következnek. Nem kizárt, hogy Szlovákia csapata a következő összeállításban kezd: Čontofalský–Čišovský, Dzúrik, Špilár, Labant–Karhan, Hlinka, Janočko, Greško–Vittek, Reiter. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?