Két győzelemmel kezdtek a somorjaiak

Január 16-tól a finn Mika Lönnström irányításával hazai környezetben készül a tavaszi idényre a II. ligás somorjai futballcsapat.Az ötödik helyen telelő együttes keretében nem történtek jelentős változások, a brazil Fernando Luiz és Leonel távozott, előbbi a Fluminense első csapatában játszik.

Január 16-tól a finn Mika Lönnström irányításával hazai környezetben készül a tavaszi idényre a II. ligás somorjai futballcsapat.

Az ötödik helyen telelő együttes keretében nem történtek jelentős változások, a brazil Fernando Luiz és Leonel távozott, előbbi a Fluminense első csapatában játszik. Helyükre két honfitársuk, Alan Fialho valamint Marlon Freitas érkezett. Az együttessel gyakorol a legutóbb Szakolcán szereplő Timotej Záhumenský is.

Eddig két előkészületi mérkőzést játszottak a somorjaiak, Dénesden 5:0-ra lelépték a III. ligás bősieket (góllövők: Peu, Čemba, Pončák, Estevao, Mezovský). Múlt szombaton pedig az NB II-es Mosonmagyaróvár otthonában Maric-Bjekic és Horváth Csaba góljával 2:0-ra nyertek. Mika Lönnström mindkét meccs félidejében szinte az egész csapatot kicserélte.

„Hetente többször is napi két edzés szerepel a műsoron, de akik munka mellett fociznak, azok csak a délutáni tréningen tudnak részt venni. Az angolul kommunikáló Mika Lönnström hasonló típusú edző, mint az elődje volt, modern, változatos gyakorlásokat tart – mondta lapunknak Horváth Csaba, a somorjaiak tapasztalt középhátvédje. – A bősiek ellen remekül kezdtünk, már a tizedik percben 2:0-ra vezettünk, és végül fölényesen nyertünk. Mosonmagyaróváron jóval nehezebb dolgunk volt, de végig szervezetten futballoztunk a nagy iramú meccsen, és megérdemelten győztünk. Egy szöglet után sikerült a hálóba találnom, ezúttal nem fejjel, hanem lábbal voltam eredményes. Szerdán a Győri ETO, szombaton a Sigma Olomouc lesz idegenben az ellenfelünk. Ez a két meccs megmutatja, hogy valójában hol is tartunk.”

A somorjaiak összeállítása a Mosonmagyaróvárral vívott találkozón: Poser (46. Hajdúch)–Maric-Bjekic (46. Špánik), Alan Fialho, Pončák (46. Horváth Csaba), Ágh (46. Ozogány)–Králik (46. Marlon Freitas)–Mezovský, Luquinhas (46. Čemba), Levi Rodrigues (46. Kristan), Záhumenský (46. Willian Henrique)–Peu (Estevao).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?