Két és fél órás drámában nyert Gombos Norbert

<p>Gombos Norbert bejutott a marseille-i ATP tenisztorna negyeddöntőjébe, miután a 2. fordulóban 7:5, 3:6, 7:6-ra legyőzte a&nbsp;hazai Nicolas Mahut-t.&nbsp;</p>

Gombos a selejtezőből került fel a főtáblára Marseille-ben, az első fordulóban az orosz Jevgenyij Donszkojt győzte le, ez volt pályafutása első győzelme ATP-tornán.

Teljesítményét még fokozni is tudta a világranglista 54. helyén álló Mahut ellen (akire a szélesebb nyilvánosság főleg a John Isner elleni 2010-es wimbledoni összecsapása miatt emlékezhet, ami a történelem leghosszabb teniszmeccse volt, három napon át tartott, s végül Isner az ötödik játszmában 70:68-ra nyert).

A Gombos–Mahut csata több mint két és fél órán át tartott, az első szettet a nádszegi származású, Pozsonyban élő teniszező nyerte 7:5-re, de a második játszma a francia játékosé lett 3:6-tal. Gombos a döntő szettben már 4:1-re is vezetett, 5:3-nál pedig a saját adogatásánál meccslabdáig jutott. Ezt azonban nem tudta értékesíteni, így Mahut 5:5-re egyenlített. Végül rövidítés döntött, itt már Gombos 4:2-es vesztésre állt, de zsinórban négy pontot ért el, és 6:4-re fordított, majd 6:5-nél a sorrendben harmadik meccslabdáját értékesíteni tudta.

A 26 éves Gombos nagyon boldog volt a mérkőzés után. „Már 5:3-nál eldönthettem volna a meccset, de a meccslabdámnál kicsit ideges lettem. Nem vártam, hogy Mahut a szerva után vissza tudja adni a labdát, és elkövettem egy ki nem kényszerített hibát. Az ellenfelem erőre kapott, segítettek neki a francia nézők is, akik végig biztatták. A rövidítésben 2:4-nél nem volt egyszerű a helyzetem, de harcoltam, és ez végül meghozta az eredményét” – nyilatkozta a világranglista 128. helyén álló szlovákiai teniszező, aki a következő fordulóban a világranglista-16. és címvédő Nick Kyrgios ellen lép pályára. „Nincs mit vesztenem ellene. Nick az egyik legjobb teniszező a világon, remekül szervál, és sok tapasztalatot gyűjtött nehéz meccseken” – mondta Gombos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?