Két DAC-játékos az álomcsapatban

Kalmár
Pozsony |

A tavalyi évhez hasonlóan idén is bekerült a labdarúgó Fortuna Liga álomcsapatába a DAC irányítója, Kalmár Zsolt, valamint a panamai balbekk, Eric Davis. A Slovan irányítója, Holman Dávid szintén bekerült a legjobbak közé.

Az ankétban a Fortuna ligás csapatok vezetőedzői, a Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) elnöke, a Szlovák Labdarúgó-szövetség képviselői, a nemzeti válogatottak edzői, valamint a sajtó képviselői szavazhattak. 

A bajnok Slovan összesen hét játékost ad a 11-ből, a DAC két játékosán kívül egy-egy zsolnai és trencséni található a csapatban. Az álomcsapat középpályáján Kalmár Zsolt mellett Holman Dávid személyében egy másik magyar nemzetiségű játékost is találunk.

Érdekesség, hogy a tavalyi álomcsapathoz képest heten idén is megőrizték tagságukat: Kalmár és Davis mellett Greif, Bozsikov, Káčer, Moha és Sporar egyaránt már második éve számítanak a legjobbnak a posztjukon. Kalmár Zsolt az egyetlen játékos, akit már harmadszor szavaztak be a csapatba.

A Fortuna Liga legjobb játékosának Dominik Greifet, a Slovan kapusát választották, emellett a legjobb edzőt is a bajnokcsapat adja ifj. Ján Kozák személyében.

A szezon felfedezettje a zsolnaiak középpályása, Ján Bernát lett, míg a legjobb játékvezető Ivan Kružliak – utóbbinak ez a hatodik győzelme a kategóriában.

A legsportszerűbb csapat díját az MFK Ružomberok kapta.

Összességében már ötödik éve kerül be legalább egy DAC-játékos a Fortuna Liga álomcsapatába: korábban Erik Pačinda, Marin Ljubicic, Ľubomír Šatka, Kristián Koštrna.

A klasszikus álomcsapaton kívül egy tehetségekből álló tizenegyet is összeállítottak, a DAC-ot itt három fiatal játékos képviseli: Martin Jedlička a kapuban, César Blackman és Danilo Beszkorovajnij pedig a védelemben. César Blackman kis híján bekerült a Fortuna Liga álomcsapatába is, mindössze egy szavazattal kapott kevesebbet, mint a Slovan játékosa, Medvedev.

Érdekes

A Fortuna Liga álomcsapata

Kapus: Dominik Greif (Slovan)
Védők: Jurij Medvedev (Slovan), Vaszil Bozsikov (Slovan), Myenty Abena (Slovan), Eric Davis (DAC)
Középpályások: Osman Bukari (Trenčín), Miroslav Káčer (Žilina), Holman Dávid (Slovan), Moha (Slovan), Kalmár Zsolt (DAC)
Támadó: Andraz Sporar (Slovan)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?