Két bajnok nem lépett feljebb

<p>Rövid nyári pihenő után a hétvégén az alacsonyabb osztályokban is megkezdődik a pontvadászat. Annak néztünk utána, hogy vajon az általunk figyelt 41 dél-szlovákiai focibajnokságban hány bajnok vállalta a feljutást. Mindössze a szőgyéniek és az osgyániak mondtak nemet, a többiek feljebb léptek.</p>

ÁBEL GÁBOR

Csak tizenhét bajnokot vettünk górcső alá, a magyarok által is lakott települések csapatait a IV. és a V. ligából, valamint a területi bajnokságok I., II. és III. osztályából. A feljutást is vállaló tizenöt klub lehetőségei vélhetően összhangban vannak a magasabb osztály elvárásaival.

Miért adták át a helyüket a mögöttük végzett nagykérieknek a szőgyéniek? „Legutóbb 2005-ben estünk ki az V. ligából. Azóta első ízben idén szereztünk bajnoki címet az érsekújvári területi bajnokság legmagasabb osztályában – vázolta a helyzetet Kianek Zsolt szőgyéni játékosedző. – Sajnos a mai fiatalság zöme korántsem a focit helyezi előtérbe, így csak idegen játékosokkal tudnánk vállalni a minket joggal megillető V. ligát. Ahhoz viszont nincs megfelelő anyagi hátterünk. A mostani diák- és ifjúsági csapatunk az utóbbi időben egyre több örömöt szerez a szurkolóknak, ha kitartanak, a következő években komolyabban gondolhatunk a feljutásra.”

Szűkszavúan nyilatkozott Ivan Királ osgyáni klubelnök is: „Az elmúlt idényben nemegyszer alig tudtunk összeszedni tizenegy játékost a tétmérkőzésekre, így jó adag szerencse is kellett az első hely megszerzéséhez. Egyszerűen képtelenek vagyunk biztosítani a feltételeket az V. liga küzdelmeihez, így továbbra is maradunk a rimaszombati területi bajnokság I. osztályában.”

Ebből az osztályból egy csapat sem vállalta a feljutást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?