Kerékpáron táncoltak

Gúta. Az elmúlt hét végén Franciaországban zajlott a teremkerékpározók idei világbajnoksága, melyen Szlovákia színeit a Gútai Teremkerékpár Klub legjobbjai képviselték.

Gúta. Az elmúlt hét végén Franciaországban zajlott a teremkerékpározók idei világbajnoksága, melyen Szlovákia színeit a Gútai Teremkerékpár Klub legjobbjai képviselték. A francia-német határ közelében elterülő Schiltigheimben az elvárásoknak megfelelően szerepeltek Hajdú Andrea edzőnő tanítványai, akik közül a legjobb helyezést (8.) a női négyes érte el. „Feltörekvő fiataljaink számára ezúttal is a tapasztalatok gyűjtése volt a legfontosabb. Az elmúlt fél évben nagy változásokra, előrelépésre került sor nálunk, igényesebb elemek elsajátítására összpontosítottunk az edzéseken Például a női négyesben húsz ponttal emeltük a gyakorlat elemeinek pontszámban kifejezett igényességét. Ennek azonban óriási kockázata is van. Ugyanis ha hiba csúszik a kivitelezésbe, akkor a pontelvonás is sokkal érzékenyebben tükröződik az elért eredményen” – nyilatkozta lapunknak a szakvezető.

Azt is megtudtuk, hogy Magyarics Ferenc, aki a felkészülési időszakban kéztörés miatt három hónapot kihagyott, szinte hibátlan gyakorlattal lepte meg a bírákat. A kiegyensúlyozott erőviszonyokra való tekintettel produkciója csupán a 23. helyre volt elegendő. „Számunkra már az is nagy sikernek számított, hogy egyes versenyszámokban magunk mögé utasítottuk az ukránokat, a japánokat, vagy a magyar versenyzőket, tehát azokat, akik velünk egy időben kezdték el a teremkerékpározást. A prímet ezúttal is a svájciak és a németek játszották. A világelithez tartozó csehek nemzeti sportágukban, kerékpárlabdában vigasztalódtak” – fejezte be értékelését Hajdú Andrea.

Eredmények (a győztesek és a gútai helyezettek) – Női egyéni: 1. Astrid Ruckberle (német), ... 25. Szokol Erzsébet, 26. Lengyel Krisztina. Férfi egyéni: 1. Martin Rominger (német), ... 23. Magyarics Ferenc. N#i párosok: 1. Carolin Ingelfinger, Katja Knaack (németek), ... 14. Szokol Erzsébet, Bezúr Kinga. Férfi párosok: 1. Simon Altvater, Nico Kunert (németek). N#i négyes: 1. Svájc (Eliane Zeller, Petra Storchenegger, Jeanette Schneider, Sabrina Lenherr), ... 8. Szlovákia (Bezúr Kinga, Lengyel Krisztina, Szokol Erzsébet, Vincze Alica). (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?