Kémkedésben az oroszok a jobbak

Pozsony. Tizenkilenc futballista jelent meg a szlovák labdarúgó-válogatott tegnapi találkozóján, csak a kupakötelezettségek miatt távolmaradó Artmedia-játékosok hiányoztak.
Dušan Galis szövetségi kapitány nem tagadta, edzői pályafutásának legfontosabb két mérkőzése előtt áll.

Pozsony. Tizenkilenc futballista jelent meg a szlovák labdarúgó-válogatott tegnapi találkozóján, csak a kupakötelezettségek miatt távolmaradó Artmedia-játékosok hiányoztak.

Dušan Galis szövetségi kapitány nem tagadta, edzői pályafutásának legfontosabb két mérkőzése előtt áll. „Az Észtország és az Oroszország elleni találkozó azonban nem csak számomra nagy jelentőségű. A szlovák futball történetének nagy lehetősége előtt állunk, remélem, hogy a szurkolók is összefognak, és tizenkettedik játékosként biztatják majd a fiúkat” – nyilatkozott Galis.

A szlovák edzőt legtöbbször az oroszokról kérdezték, hiszen a pótselejtezőt jelentő második helyért velük van versenyben a Galis-legénység. „Nem készíthetem fel a gárdát az oroszok ellen, ha az észtekkel játszunk előbb” – csattant fel a tréner, s hozzátette, nem szabad lebecsülni a balti állam válogatottját. „Az oroszoknak és a portugáloknak is meggyűlt a bajuk velük, nagy harc várható. Ahogy a lettországi mérkőzés előtt is mondtam, most sem zárható ki, hogy az oroszok is megpróbálják valahogy motiválni ellenfelünket” – vélekedett Galis. A hazai szövetségi kapitány elárulta, szeretne lehetőséget adni az itthon játszó fiatal játékosoknak is. „Sapara és Ďurica is jól teljesít a Corgoň Ligában, mindketten kreatív futballisták, s a védekezésben is hasznosíthatók. Persze mi vagyunk a házigazdák, s kötelességünk támadó felfogásban játszani” – engedett bepillantást a várható összeállításba Galis, aki félig humorosan megdorgálta az újságírókat: „Kémkedésben az orosz tollforgatók a jobbak! Amikor Mintál eltörte a lábát, tíz percen belül öt orosz szerkesztőség keresett telefonon, míg az itteniek jóval később jelentkeztek. Az oroszok előtt nem maradhat semmi sem rejtve...” (bt)

Miroslav Karhan kezében a döntés

Ritkán jelent jót, ha egy válogatott mérkőzés előtt a csapat orvosát is faggatják az újságírók – márpedig Vladimír Penernek sok kérdésre kellett válaszolnia. A téma természetesen az ágyéksérüléssel bajlódó csapatkapitány, Miroslav Karhan egészségügyi állapota volt. „Mindjárt megkérdezem, mennyit mondhatok el” – sietett el a doktor, majd visszatérve optimistán folytatta: „Az észtek ellen még kockázatos lenne pályára küldeni Mirót, de a döntés a játékos kezében van, az ő pillanatnyi állapotán múlik. A második találkozón már nagyobb a valószínűsége, hogy bevethető lesz.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?