Kemény Moniz-szavak, hajtós ETO–Vidi rangadó

<p>Nem tudott faragni a</p>

KISS TIBOR NOÉ

Szórakoztató dolog a magyar bajnokságról szóló cikkeket olvasni (a meccseket nézni már kevésbé). A sajtó ezen a hétvégén például azon humorizált, hogy Tomiszlav Szivics, a Paks edzője „dögös hölgynek” nevezte a Diósgyőrt. Tök jó poén.

Pécsen is tudják, hogyan kell fokozni a hangulatot. A PMFC kilenc nap leforgása alatt három hazai bajnokit játszott, s a klub nevet is adott a sorozatnak, ez volt a „mecseki hadjárat”. Aki a Győr, a Kaposvár és a Pápa elleni mindhárom meccsre jegyet vásárolt, könyvutalványt kapott, a sorsoláson pedig focimezt, borkóstolót és wellness-hétvégét lehetett nyerni. A szuper marketingfogáshoz nem kapcsolódott szuper játék, az eredmények kissé lehangolók: Pécs– Győr 0:2, Pécs–Kaposvár 0:2, Pécs–Pápa 2:0.

Az edzők is rendre kitesznek magukért, a Nemzeti Sportnak nyilatkozva hétről hétre bölcs gondolatokat osztanak meg a közönséggel. Ezúttal a lassan kiesőnek számító Egri FC edzője vitte a prímet. „Mindig a győzelemből indulunk ki” – mondta Mészáros Ferenc a Debrecen elleni 0:3 után. Nem rossz kiindulópont, kár, hogy a februárban érkezett tréner vezetésével az Eger tavasszal még nem nyert. Mészáros mérlege az Egernél: 1 döntetlen, 5 vereség, 2:17-es gólkülönbség.

Heti Fradi. A zöld-fehérek 4:2-re győztek a Siófok ellen, Böde Dániel mesterhármasával. A „madocsai Messi” (egy újabb médiagyöngyszem) 14 góljával első a góllövőlistán, de ezt – nagyon helyesen – úgy kommentálta, hogy majd csak a szezon végén lesz kíváncsi erre a statisztikára. A győzelem mellett Ricardo Moniz, a Ferencváros edzője is hallatott magáról. A holland edző – a korábbi, szombathelyi huhogás kapcsán – kijelentette, hogy a játékosait akkor is lehívná a pályáról, ha a ferencvárosi drukkerek részéről hangzanának el rasszista megnyilvánulások. Kemény szavak, kíváncsian várjuk a Fradi-tábor reakcióját. Az MLSZ egyébként lépett a szombathelyi ügyben, és „a szurkolók gyűlöletkeltő, rasszista megnyilvánulásai” miatt a Haladás és az FTC csapatát is 400-400 ezer forintra megbüntette.

S akkor foci. Vasárnap rendezték a Győr–Videoton derbit, amelyen a két csapat 1:1-es döntetlenre végzett egymással. Nem ez volt az évszázad mérkőzése, de különösebb panaszra sincs okunk. Hajtós focit mutattak a csapatok, mindkét gárda a győzelemre tört, ráadásul mindez tízezer néző előtt zajlott. Az iksznek a Győr örülhet, amely így hatalmas lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé. Az ETO-nak 51 pontja van, s az MTK-val szemben 10, a Videotonnal szemben 12 pont az előnye – nyolc mérkőzéssel a zárás előtt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?