Kellemetlen ellenfelek az EL-selejtezők nyitányán

Trnava

43 selejtezőt rendeznek ma a labdarúgó Európa-ligában: a dunaszerdahelyiek mellett három magyarországi és két másik szlovákiai klubcsapat is pályára lép.

A három magyar csapat közül a Fehérvár FC-re vár a legkönnyebbnek tűnő feladat.

Vidi: harcos ellenfél

A magyar kupagyőztes együttes a montenegrói bajnokságban bronzérmes FK Zetával találkozik, amely tavaly öt év után tért vissza a nemzetközi porondra, de már az első körben búcsúzott a bosnyák Zeljeznicarral szemben. Ezzel ellentétben a piros-kékek a Bajnokok Ligája-selejtezőből indulva egy éve a főtáblára jutottak. A párharc első felvonását Podgoricában rendezik 20.30-tól. 

„Egy hihetetlenül jó mentalitású csapatról van szó, igazi harcos gárda. Óvatosan kell állnunk ehhez a két találkozóhoz, mert nagyon kellemetlen ellenféllel kerültünk szembe, előhúzhatnak új, fiatal játékosokat is bármikor. Nagyon profin kell hozzáállnunk a párharchoz, de a célunk természetesen a továbbjutás” – nyilatkozta klubja honlapjának Marko Nikolics, a székesfehérváriak vezetőedzője.

DVSC: három év után

A papírforma alapján a Debrecennek is illene továbbjutnia, de az albán Kukesi okozhat kellemetlen pillanatokat a magyar bronzérmesnek. A rivális az elmúlt hat idényben folyamatosan szerepelt a nemzetközi sorozatokban, ráadásul 2018-ban a BL-ből rajtolva a selejtező harmadik köréig jutott.

A hajdúságiak három évet vártak arra, hogy ismét európai színtéren küzdhessenek, de már csak azért sem mehetnek biztosra, mert a két nemzet képviselőjének részvételével rendezett eddigi öt kupapárharcból csak háromban bizonyult jobbnak a magyar klub az albánnal szemben.

"A Kukesi keretének 25 játékosából 9 idegenlégiós, megnyerték a kupát és másodikok lettek a bajnokságban” – méltatta a riválist Herczeg András, a DVSC trénere a 19 órakor kezdődő hazai meccsük előtt.

Honvéd: lendületben a Zalgiris

A legnehezebb feladat a Honvédnak jutott, amely a hétszeres bajnok Zalgiris Vilnius csapatával csap össze, a litván együttes tavaly a harmadik körig jutott az EL-selejtezőben. Az ellenfelet segíti, hogy Litvániában javában zajlik a bajnokság, a Zalgiris pedig sorozatban öt sikernél tart, s 17 forduló után két pont hátránnyal második a Suduva mögött.

A kispestiek a Bozsik Stadion építése miatt nem saját pályájukon, hanem a Vasas múlt héten átadott új arénájában, az Illovszky Rudolf Stadionban fogadják ellenfelüket 21 órától.

A két gárda egy alkalommal már találkozott egymással: 2002-ben az Intertotó-kupában a Zalgiris 1:0-s összesítéssel jutott tovább.

Edzőfalók Rózsahegyen

A rózsahegyiek a bolgár Levszki Szófiát fogadják (18.30). „A felkészülés rövid volt, az első tíz nap során főleg az erdőben edzettünk, igyekeztük megszerezni a megfelelő kondíciót. Ezután Lengyelországba utaztunk edzőtáborba, és úgy gondolom, fel vagyunk készülve az európai kupaküzdelmekre” – nyilatkozta Ján Maslo csapatkapitány a klub honlapjának.

A rózsahegyieket immár a Ján Haspra–Marek Sapara edzőpáros irányítja majd, miután David Holoubek a prágai Spartához távozott.
Mai ellenfelük egyébként mestere az edzőváltásoknak – az elmúlt 11 évben 29 trénert „fogyasztott el” a 26-szoros bolgár bajnok, köztük volt olyan is, aki mindössze egy napig mondhatta magát a legendás klub vezetőedzőjének.

A rózsahegyiek a Třinec elleni 1:0-s győzelemmel hangoltak az EL-selejtezőre, Ján Haspra főleg a kreatív Brenkus játékát emelte ki, aki szerinte a szófiaiak orra alá is borsot törhet.

Elszánt nagyszombatiak

A kupagyőztes nagyszombati Spartak a bosnyák Radnik Bijeljina otthonában lép pályára (19.00). 

A csapattal elutazott már Timotej Záhumenský is, aki a DAC játékosa, de tavasszal Karvinán játszott, most pedig egy évre kölcsönbe megy a Spartakhoz. „Remélem, hogy Boszniában bemutatkozhatok piros-feketében, és jó eredményt érünk el, hogy a visszavágón kiharcolhassuk a továbbjutást” – nyilatkozta a 24 éves balhátvéd a klub honlapjának.

A nagyszombatiakat idén új edző irányítja, a portugál Ricardo Chéu, aki az elmúlt idényben Senicán tevékenykedett. „Megvan a stratégiánk, mindenkitől harcos hozzáállást várok. Aki nem teszi oda magát, elmehet. Minden meccsen a győzelem a cél” – fogalmazott elszántan Ricardo Chéu a spartak.sk-nak.

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik, a főtáblára jutáshoz négy párharcot kell nyerni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?