Kell a teniszpálya, de...

Pozsony. Sokan támadták Milan Ftáčnik iskolaügyi minisztert azért, hogy az új pozsonyi teniszközpont felépítésére 300 millió koronát hagyott jóvá a kormány, míg az iskolai testnevelésre egy fillér sem jutott. Ftáčnik tegnap az újságírókat tájékoztatta arról, hogy mi előzte meg a döntést.

Pozsony. Sokan támadták Milan Ftáčnik iskolaügyi minisztert azért, hogy az új pozsonyi teniszközpont felépítésére 300 millió koronát hagyott jóvá a kormány, míg az iskolai testnevelésre egy fillér sem jutott. Ftáčnik tegnap az újságírókat tájékoztatta arról, hogy mi előzte meg a döntést.

„Egyáltalán nem vagyok a teniszsport ellensége, hiszen sportolóink sikeresen szerepelnek, s szükségük van modern pályára. A nemzetközi szövetség is évekig kivételesen engedélyezte, hogy tétmeccseket játszottunk a Slovan elavult telepén. Erre a jövőben már nem lesz lehetőségünk. Viszont az ellen voltam, hogy a hatalmas költségeket az állam állja. Javaslatom szerint egyharmad részben osztoztak volna a költségeken a Nemzeti Vagyonalap és a teniszszövetség és a hiányzó 100 millió koronát a számsorsjátékokból befolyt összegből egészítették volna ki. Emellett azért kardoskodtam, hogy a „Hozzuk vissza a sportot az iskolákba” elnevezésű projekt 800 millió koronás támogatást kapjon, ebből finanszíroztuk volna a tornatermek, s a tönkrement iskolai sportpályák felújítását. A kormány az utóbbit elutasította, míg a teniszpálya finanszírozásából 200 milliót a Nemzeti Vagyonalap vállalt, 95 millió a számsorsjátékokból jön és a szövetség csupán 30 millióval száll be” – szögezte le a miniszter.

Hozzátette, ezzel nem tud egyetérteni, s továbbra is azon lesz, hogy az iskolák is kapjanak komoly támogatást. Megtudtuk, hogy a privatizációból befolyt pénzből a Nemzeti Vagyonalap három esztendeje egy fillért sem juttatott a sportra! Míg az előző kabinet évente 220-270 millió koronát fordított ilyen célokra.

Igor Moška, a Szlovák Tenisz Szövetség főtitkára kijelentette, szívesen beszállnának nagyobb összeggel is, ám erre nincs módjuk, mivel komoly anyagi gondokkal küszködnek. Egy biztos, a Slovan pályáját 1940-ben építették, legfőbb ideje lesz, hogy a teniszezők modern stadiont kapjanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?