Kedveli az akadályfutást

<p>Bakó Barbara tizennyolc éves bátorkeszi akadályfutó. Korábban az érsekújvári AC-ban versenyzett, 2011 óta a nyitrai ŠOG színeiben indul. Jövőre érettségizik az ottani sportgimnáziumban. 2014-ben összesen öt érmet szerzett korosztálya és a felnőttek országos bajnokságán. Erről beszélgettünk.</p>

J. MÉSZÁROS KÁROLY

Idén a juniorok és a felnőttek között is indult az országos bajnokságon. Tavaly az ifiknél lett bajnok a 2 kilométeres akadályfutásban, idén a junioroknál egy kilométerrel hosszabb távon. Meglepődött volna, he nem nyeri meg korosztálya bajnokságát?

Voltak ellenfeleim, s mindannyiunk közül én voltam a legjobb.

Milyen taktikával nyert?

Nem számítottam a győzelemre. Többen együtt futottunk, nagyjából hatszáz méterrel a cél előtt előretörtem, és fokozatosan növeltem az előnyömet. Végül százötven métert vertem a másodikra.

Meglepődött, hogy ilyen könnyen győzött a hajrában?

Az első háromba vártam magamat. Jó érzés volt elsőnek lenni.

Ez június végén Kassán történt, ahol 12:33,43 perces idővel ért célba. Két héttel később az országos felnőttbajnokságon ennél jóval jobb idővel, 12:20,70 perccel lett második. Futott már ennél jobb időt 3000 méteres akadályfutásban?

Új egyéni csúcs volt már a kassai futásom is. Aztán két hét múlva jött az újabb csúcsjavítás.

Minek köszönhető, hogy mindkétszer több mint tíz másodpercet faragott le korábbi legjobb időeredményéből?

Edzőmnek, Martin Illéšnek, és annak, hogy kitartó és kellőképpen motivált voltam. Nagyon örültem a célban, nem számítottam ilyen jó időre.

A felnőttek között a 400 méteres gátfutásban is elindult, bronzérmet ért 69,95 másodperces ideje. Mennyire kedveli a hosszabbik gátfutást?

Elég sokszor futom, megkedveltem. Valójában ez a második, kiegészítő számom. A főszám a 3000 méteres akadályfutás.

Mind a junioroknál, mind a felnőtteknél tagja volt a klub 4x400 méteres bronzérmes váltójának. Csak kötelességből futott, vagy vonzalma is van a váltóversenyhez?

Nagyjából kötelességből mentem. Ide is besoroltak, ebben is jó vagyok. Nekem azonban az a jó, ha van akadály a pályán. Szeretem, ha futás közben van mit átugorni.

Mi az, ami már évek óta a futás világában tartja?

Megszerettem. Ha valaki valamit szeret, akkor csinálja is azt. Előtte fociztam a bátorkeszi diákcsapatban, már akkor elkezdtem versenyszerűen futni. Aztán teljesen áttértem az atlétikára. Tizennégy évesen.

Atlétaként mire vágyik?

Minél több versenyt megnyerni, s amíg csak lehet, tovább folytatni.

Jövőre érettségizik. Utána hova készül?

Rendőrsuliba vagy edzőnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?