Kedden teljessé válik a negyeddöntő mezőnye

<p>Kedden este eldől, hogy melyik két válogatott jut be utolsóként a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjébe. A D csoportból erre még Angliának, Franciaországnak és Ukrajnának van esélye.</p>

Az angol-ukrán találkozón egy nagy debütáló, és valószínűleg egy nagy hiányzó is lesz. A szigetországiaknál eltiltása óta először léphet pályára - várhatóan manchesteri csapattársa, Danny Welbeck oldalán - a csatársztár, Wayne Rooney, a másik oldalon viszont a svédek ellen két gólt is szerzett, térdsérüléssel bajlódó Andrij Sevcsenko szereplése erősen kérdéses. Az ukránok csapatorvosa hétfőn azt mondta, egyelőre 50 százalék az esélye annak, hogy Sevcsenko keddre játékra alkalmas állapotba kerül.

A négypontos angoloknak elég a döntetlen is a továbbjutáshoz, a házigazdáknak viszont győzniük kell, ha nem akarnak úgy járni, mint a társrendező lengyelek, akik már a csoportkör után búcsúzni kényszerültek.

Az ukrán válogatott eddig négyszer lépett pályára a donyecki Donbass Arénában, s egyszer sem járt sikerrel, Oleg Blohin szövetségi kapitány azonban reméli, hogy most megtörik az átkot.

A franciák kényelmesnek mondható helyzetben várják a svédek elleni mérkőzést, akár el is dönthetik, hogy a csoport élén akarnak-e végezni, vagy megelégednek a második hellyel. Előbbi esetben nagy valószínűséggel elkerülik a negyeddöntőben a címvédő spanyolokat, akik minden bizonnyal megnyerik majd a D csoportot. A már biztosan búcsúzó svédek ugyanakkor egyáltalán nem akarnak pont nélkül hazautazni.

"A becsületünkért fogunk játszani, a győzelemért megyünk, mert pontokkal szeretnénk távozni az Eb-ről" - nyilatkozta Zlatan Ibrahimovic, a svéd válogatott kulcsjátékosa.

A franciák számára - az angolokhoz hasonlóan - a döntetlen is elég a negyeddöntőbe kerüléshez, s ha közben az angol-ukrán összecsapás is döntetlennel zárul, akkor Laurent Blanc tanítványai nyerik a csoportot, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. Blanc ráadásul akár pihentetheti is sárga lapos játékosait, nehogy valamelyiküknek - egy újabb sárga lap miatt - ki kelljen hagynia a negyeddöntőt. A két védő, Philippe Mexés és Mathieu Debuchy, valamint a szélső Jeremy Menez ezért akár a kispadon is ülhet, igaz, az eddig jó teljesítményt nyújtott Mexést valószínűleg nem hagyja ki a csapatból a kapitány.

Mindkét mérkőzés 20:45 órakor kezdődik, az angol-ukrán találkozót Kassai Viktor vezeti majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?