Kazahsztán ellen egy pont is elég a továbbjutáshoz

<p>Kétgólos hátrányból 4:2-re győzött a szlovák válogatott a németországi hokivb alapszakaszában Fehéroroszország ellen, Glen Hanlon védencei csütörtök este (20.15) Kazahsztánnal találkoznak.</p>

Az első harmad után kevesen fogadtak volna arra, hogy a szlovákoknak van keresnivalójuk a meccsen – körülményesen játszottak és pontatlan passzokkal próbálkoztak, ráadásul Kukumberg is megsérült. Hanlon válaszul átalakította a támadósorokat, a válogatottpedigelkezdett játszani.
„Az első harmadban nem korcsolyáztunk eleget és elbújtunk a védők passzai elől. A második játékrészre felébredtünk, elkezdtünk többet mozogni, ebből születtek a góljaink is” – vélekedett Milan Bartovič. A Liberec 29 éves támadója két gólt lőtt, és a meccs legjobb szlovák játékosának választották. A fejlődést mutatja, hogy a szlovák csapat két találatot is emberelőnyből szerzett, Lintnerék korábban közel sem voltak ilyen hatékonyak.
„Erre a csapatra büszke lehetek. A fiúk megmutatták, hogy tudnak küzdeni, Budaj kapus pedig fontos védéseket mutatott be. Magam is ezen a poszton játszottam, meg tudom mondani, mikor van jó lelkiállapotban egy kapus. Láttam, hogy Budajt a második gól sem törte meg” – nyilatkozta Hanlon. A kanadai szakember taktikai húzásai legalább annyira nagy szerepet játszottak a győzelemben, mint a hálóőr. Kukumberg sérülése után a jobb szélre kerülő Pánik két gólpasszt adott, a másik fiatal, Tomáš Tatar pedig a fehéroroszok egyik legnagyobb csillagát, Mihail Grabovszkit semlegesítette.
A szlovákoknak ma este Kazahsztán ellen legalább egy pontot kell szerezniük a középdöntőbe jutáshoz, ha Fehéroroszország nem veri meg az oroszokat, már az is elég, ha két góllal kikapnak. A két csapat utoljára a 2006-os lettországi vb-n találkozott egymással, azon a meccsen 6:0-ra nyertek a szlovákok. Kazahsztán hétszer játszott a szlovákok ellen, de csak egyszer tudott győzni, méghozzá a rossz emlékű naganói olimpián.
Az mindenképpen előrelépésnek számítana, ha ezúttal nem az ellenfél lőné az első gólt. „Az oroszok ellen remekül sikerült az utolsó húsz perc, a fehéroroszok ellen az utolsó két harmadban játszottunk jól. A kazahok ellen remélem végig kiegyensúlyozottan teljesítünk” – vélekedett Peter Budaj. (st, t, tg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?