Kassán is lehet Nemzeti Teniszközpont

<p>Kassán is szeretne Nemzeti Teniszközpontot (NTC) létesíteni a Szlovák Teniszszövetség, amelynek az elkövetkező négy évben ez lesz a fő célja. Az NTC modellje Pozsonyban remekül bevált – a sportcsarnok reggeltől délután négyig az ígéretes tenisztehetségek rendelkezésére áll, utána pedig a nyilvánosság használhatja.</p>

„Már régóta gondolkodtunk azon, hogy Kassán is kellene egy hasonló intézmény, de a gazdasági válság miatt korábban nem vághattunk bele” – mondta Igor Moška, a szövetség főtitkára, aki szerint fontos lenne, hogy a fiatal teniszezőknek ne kelljen az ország másik végébe költözniük: „Néhányan viszonylag könnyen viselik, hogy elszakadtak a családjuktól és a barátaiktól, néhányuknál azonban ez komoly gondokat okoz.”
Az idei év tehetségének választott Karolína Schmiedlová szintén kassai, de amióta az NTC tagja, a pozsonyi Sportok Házában lakik. „Pozsonyban sokkal jobb körülmények között készülhetek, de nem könnyű otthagyni az otthonomat. Továbbra is a kassai sportgimnázium diákja vagyok, egyéni tanrend szerint készülök. De nem csak az iskola miatt lenne egyszerűbb, ha Kassán is meglennének a megfelelő körülmények… Hiányzik a családom, a testvéreim, otthon nagy házunk van, itt meg folyton egy hotelszobában rostokolok” – mondta a 16 éves teniszező, aki idén korosztályában egyesben és párosban is Eb-döntőbe jutott.
A kassai Nemzeti Teniszközpontban 6 fedett, és 10 szabadtéri pálya lenne, s természetesen erőnléti edzésre és regenerációra is lenne benne lehetőség. A második NTC megépítése 5-6 millió eurós beruházás lenne, a teniszszövetség reméli, hogy a telket szimbolikus összegért megkapná a várostól. „A pozsonyi NTC 590 millió koronába került, ebből 260 millióra vettünk fel hitelt – tette hozzá Moška. – Örülök neki, hogy a nehéz gazdasági helyzetben is pontosan tudjuk fizetni a részleteket, már az adósság egyharmadánál többet sikerült törlesztenünk.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?