Kassán is kikapott a bajnok

Nem ment a vendégeknek a jégkorong Extraliga 17. felvonásában: mindössze két pontot sikerült kiharcolniuk. A poprádiak gól nélküli döntetlent értek el Turócszentmártonban, a bajnok zólyomiak pedig Kassán szenvedtek vereséget – hosszabbítás után (ezért is jár egy pont).

Ezzel a Kövér-góllal szerzett vezetést a kassai csapat a bajnok zólyomiak elleni rangadó 34. másodpercébenTASR-felvételA forduló slágermérkőzését a Hernád-parti városban bonyolították le, ahol a címvédő Zvolen vendégszerepelt. A telt ház színvonalas, nagy iramú rangadót láthatott, mindkét csapat kezdettől fogva teljes erőbedobással hokizott. A kassai közönség már a 34. másodpercben ünnepelhetett, ám a gyors gól után fokozatosan feljöttek a zólyomiak, és csakhamar egyenlítettek, sőt, nem sokkal a szünet előtt a vezetést is megszerezték. A második játékrészben sokkal többet kezdeményeztek a házigazdák, és sikerült ledolgozniuk a hátrányt, a továbbiakban azonban sorra hagyták ki a jobbnál jobb helyzeteket. Mivel – Kostúr kapushoz hasonlóan – Klempa is remek napot fogott ki, így a rendes játékidőben már nem született gól. A hosszabbítás és egyben a meccs hőse Sabol volt, aki a 64. percben beütötte a kelet-szlovákiaiak két pontot érő gólját. A kassaiak tehát négy nap alatt két rangadót nyertek (pénteken az éllovas Slovant fektették két vállra), s az idei pontvadászatban másodszor győzték le a bajnokot (Zólyomban is 3:2 volt az eredmény)!

Ernest Bokroš, a címvédő Zvolen vezetőedzője a következőket nyilatkozta lapunknak: „Sokat fejlődtek a kassaiak, s ezt ma is bizonyították. Annak ellenére, hogy rögtön a meccs elején gólt kaptunk, átlagon felüli teljesítményt nyújtottunk az első húsz percben. Kár, hogy a folytatásban átengedtük a kezdeményezést a vendéglátóknak, a hajrában és a rájátszásban viszont hadilábon álltunk a szerencsével. Mindent összevetve, jó meccset láthatott a közönség. A vereség ellenére nem vagyok csalódott, mivel küzdeniakarásból mindenki jelesre vizsgázott.” Milan Jančuška, a kassaiak mestere érthetően boldog volt: „Fegyelmezetten és taktikusan játszottunk, talán csak egy hibát vétettünk, amikor a 4. percben megfeledkeztünk Šechnýről. El kell ismernünk, hogy mi voltunk a szerencsésebbek.”

Sajnos, csak kétezren láthatták a rangadót, mert a Csermely-völgyi mini téli stadion befogadóképessége mindössze 2000 néző. Jó lenne, ha minél előbb felújítanák (átépítenék?) a város központjában található csarnokot, ahol egykoron közel hétezren szurkoltak...

Ezúttal is csak egy gólt lőtt az éllovas Slovan, s mégis nyert a Trenčín ellen! Ezt az idegenlégiós Norrisnak köszönheti, aki az 51. percben először volt eredményes a kékek együttesében. Feltűnően keményen, helyenként durván korongoztak a csapatok, Beniač játékvezető tizenhat (7:9) játékost állított ki, az első harmadban kilencen is a büntetőpadon pihentek. A mérkőzés „félidejében” egy kap- mögötti dulakodást követően a pozsonyi Rataj olyan balszerencsésen esett a jégre, hogy orrcsonttöréssel szállították kórházba.

„Tudtuk, hogy felettébb nehéz dolgunk lesz a trencséniek ellen, akik remekül védekeztek, s helyenként veszélyes ellentámadásokat vezettek. Örülök, hogy két vereséget követően sikerült győznünk. Az viszont elszomorít, hogy a csapat egyik kulcsemberét, Ratajt egy ideig nélkülöznünk kell. Pénteken Poprádon lépünk jégre, s remélem, sikerül egy gólnál többet ütnünk” – reménykedett Ľubomír Pokovič, az éllovas Slovan másodedzője.

INNEN FOLYTATJÁK

1. Slovan 17 12 1 1 0 3 51:25 27

2. Košice 17 10 1 2 2 2 55:32 26

3. Zvolen 17 9 2 2 1 3 63:41 24

4. Poprad 17 7 1 2 0 7 43:48 18

5. L. Mikuláš 17 7 0 1 1 8 50:56 16

6. Martin 17 5 0 5 1 6 41:48 16

7. Skalica 17 5 2 1 0 9 41:46 15

8. Žilina 17 4 1 2 2 8 44:60 14

9. Trenčín 17 4 2 1 0 10 45:47 13

10. Nitra 17 3 0 3 1 10 25:54 10

A csapat neve után a mérkőzések száma található, majd következik a rendes játékidőben elért győzelmek (2 pont), a hosszabbításban kiharcolt győzelmek (2 pont), a döntetlenek (1 pont), a hosszabbítás után elszenvedett vereségek (1 pont), a rendes játékidőben elveszített meccsek (0 pont), végül a gólarány és a pontszám olvasható.EZ KÖVETKEZIK – csütörtök, 17.00: Nitra–Skalica (az előző meccsen 1:2 – élőben közvetíti az SZTV 2), Zvolen–Žilina (4:5); péntek, 17.00: Poprad–Slovan (1:4), Trenčín–Košice (4:3), L. Mikuláš–Martin (3:3).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?