Karol Kučera nélkül

Pozsony. Miloslav Mečíř, a szlovák Davis Kupa-csapat kapitánya tegnap kijelölte keretét a jövő héten Eperjesen sorra kerülő Románia elleni Davis Kupa-találkozóra. Nem tagja az együttesnek Karol Kučera, akinek megromlott a viszonya Dominik Hrbatýval, s azért lemondta a válogatottságot.

Dominik Hrbatýtól azt várják, hogy mérkőzés főszereplője legyenSomogyi Tibor felvételeDominik Hrbatý (44. a világranglistán) mellett Karol Beck (144.), Ladislav Švarc (263.) és Ján Krošlák (329.) alkotja a szlovák együttest. Florian Segerceanu, a román nemzeti csapat mestere már korábban nyilvánosságra hozta nevezését, Andrej Pavel (33.), Adrian Voinea (62.), Gabriel Trifu (177.) és Victor Hanescu (214.) kapott bizalmat.

A jövő pénteken (15.00) kezdődő találkozót az eperjesi sportcsarnokban Taraflex borítású pályán bonyolítják le. Egy esztendő után ismét a Világcsoportban maradásért küzd a szlovák válogatott. Tavaly ugyancsak Eperjesen sikeresnek bizonyultak Miloslav Mečíř tanítványai, drámai csatában 3:2-re nyertek a chileiek ellen. A sorsdöntő mérkőzésen Hrbatý legyőzte Marcelo Riost.

Most is a népszerű „Dominótól” várják a megváltást. Mivel Ku-čera elutasította a felkérést, valószínűleg a 20 esztendős Karol Beck jut szóhoz egyesben. Ami a párost illeti, két lehetőség kínálkozik Mečíř számára, vagy a Hrbatý, Beck duót szerepelteti, vagy pedig az eredménytől függően esetleg Ján Krošlák lehet Dominik Hrbatý társa.

Mečíř még véglegesen nem mondott le arról, hogy Kučera (68.) pályára lép a fontos összecsapáson. „Ez csupán előzetes nevezés, két játékost még a sorsolás napján, tehát jövő csütörtökön is módomban áll cserélni. Ha Karol meggondolná magát, szívesen látnám a csapatban, vele lényegesen erősebbek lennénk. Egyébként ötször beszéltem Kučerával, egyel#re hallani sem akar a visszatérésről...”

Igor Moška, a Szlovák Tenisz Szövetség főtitkára: „Bízom benne, hogy Kučera a jövőben ismét a válogatott rendelkezésére áll. Szükségünk van rá. Ami a románokkal vívott találkozót illeti, a ranglistás helyezések alapján a vendégek az esélyesek. Azonban a hazai környezet mellettünk szól. Eddig tétmeccseken játékosaink a legtöbbször hozták formájukat, remélem, ezúttal sem lesz másképp. Beck nagyon tehetséges versenyző, de még rutint kell szereznie. „A szlovák csapat tagjai szombaton kezdik meg a felkészülést, egyelőre csupán Kroššák tartózkodik otthon, Hrbatý Brazíliában, Beck pedig Üzbergisztánban versenyez.

Az előzetes tervek szerint a románok vasárnap este érkeznek Pozsonyba, majd onnan utaznak a meccs színhelyére. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?