KANADAI KORONGOK

Peter Budaj is a szlovák keretben
Újabb NHL-es játékos erősíti majd a szlovák válogatottat. Mivel a Colorado nem jutott be a rájátszás harmadik felvonásába, a főcsoport-döntőbe, így Peter Budaj kapus is Július Šupler szövetségi kapitány rendelkezésére állhat.

Peter Budaj is a szlovák keretben

Újabb NHL-es játékos erősíti majd a szlovák válogatottat. Mivel a Colorado nem jutott be a rájátszás harmadik felvonásába, a főcsoport-döntőbe, így Peter Budaj kapus is Július Šupler szövetségi kapitány rendelkezésére állhat. Peter Bondra menedzser már beszélt is a hokissal, aki azonnal igent mondott. Még mielőtt csatlakozna a többiekhez, részt kell vennie a klub által előírt kötelező orvosi vizsgálaton. A németek ellen aligha léphet jégre, de a finnek elleni rangadón már – több mint valószínű – védhet. (sita)

Florian Busch fizetett és játszhat

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) engedélyt adott a német Florian Buschnak, hogy szerepeljen a világbajnokságon. Az Eisbä?ren Berlin csatára elmulasztott egy ellenőrzést, majd néhány óra elteltével mégis alávetette magát a vizsgálatnak. Mivel szervezetében nem találtak tiltott szert, és befizette az 5000 eurós büntetést, játszhat a vb-n. A nyitófordulóban a németek 5:1-re kikaptak a finnektől, a becsületgólt Busch ütötte. (mti)

Dany Heatley, a csúcstartó

Dany Heatley, a házigazda kanadai válogatott csatára mesterhármast ért el a szlovének elleni nyitómérkőzésen. A gólerős támadó immár 23. vb-találatát ünnepelhette, s így ő lett minden idők legeredményesebb kanadai hokisa a világbajnokságokon. Az eddigi gólcsúcsot (22) Marcel Dionn tartotta. Mivel még csak a világbajnokság elején tartunk, az Ottawa korongozója többször is megjavíthatja a rekordot. (sita)

„Kivétel volt a mostani vb”

Rene Fasel, a Nemzetközi Jégkorongszövetség elnöke a világbajnokság színhelyén kijelentette: jövőre, Svájcban már a szokásos, európai méretű játéktéren zajlanak majd a vb-meccsek. „Kivétel a mostani világbajnokság, azért engedélyeztük a szűkebb pályát, mert 2010-ben a kanadai Vancouver ad otthont a téli olimpiai játékoknak…” (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?