Kalmár Zsolt: „Jól érzem magam a bőrömbenˮ

Kalmar

A DAC labdarúgócsapatának első januári edzése előtt Kalmár Zsolt, Szánthó Regő és Miroslav Káčer is megosztotta gondolatait a felkészülési időszakról és a közelgő tavaszi szezonról.

A DAC csütörtökön, hazai környezetben kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra, amely során először hazai pályán vár a csapatra két mérkőzés (Soroksár, MTK), majd január 28-án a horvátországi Umagban tölt el 10 napot a sárga-kék együttes. Az összpontosítás során előbb az ukrán élvonalbeli Rukh Lviv, majd két szlovén csapat, a Celje és a Koper ellen mérkőznek meg a sárga-kékek. Utóbbi meccs egyben már főpróba is lesz a Slovan elleni bajnokira.

„A horvátországi összpontosítás változatosabbá teszi a felkészülésünket, én főleg azt várom. De hazai környezetben is remek körülmények biztosítják a fejlődésünket. Hosszúnak tűnhet ez a felkészülés, de a pihenőnk is hosszú volt, mégis gyorsan vége lettˮ – mondta Miroslav Káčer, aki az ősszel fontos láncszeme volt a dunaszerdahelyiek középpályályának.

Kalmár bizakodó

Kalmár Zsolt a decemberi történésekről is részletesen mesélt az akadémián tartózkodó újságíróknak: „December 2-án végeztünk a szezonnal, a csapat kapott két hét szabadságot, utána pedig mindenki egyéni edzéstervet kapott, ami futásokból és erősítésekből állt – árulta el a DAC csapatkapitánya, hangsúlyozva, hogy a Maldív-szigeteki nyaralása sem kizárólag pihenéssel telt. – Aki ismer, tudja rólam, hogy nem igazán tudok két-három napnál tovább nyugton maradni, úgyhogy két-három alkalommal a Maldív-szigeteken is edzettem.ˮ

Kalmár 16 hónapot hagyott ki súlyos sérülés miatt a júliusi visszat- érése előtt. A bajnokságban fokozatosan rázódott játékba, az őszi szezon második felében egyre nagyobb teret kapott Adrián Guľa vezetőedzőtől, és több fontos gólt is lőtt. „Remélem, hogy hasonlóan gólérzékény leszek a folytatásban. A felkészülési tervet megcsináltam és jól érzem magam a bőrömben.ˮ

Kalmár

Szánthó nagyot álmodik

Szánthó Regő, a DAC Ferencvárostól kölcsönvett szélsője már nagyon várja a mérkőzéseket, úgy véli, elég volt a pihenőből. „Majd a meccsek eldöntik, milyen formában vagyok, az edzések alapján ezt nem lehet leszűrni. Ahogy elkezdődött a szabadságom, lebetegedtem, de az egyéni felkészülést én is végigcsináltam, tehát a kellő alapom megvan. Az első bajnoki a Slovan ellen sorsdöntő lesz, abban bízom, hogy megnyerjük és aztán jó szezont futunk” – mondta Szánthó, aki leszögezte: Guľa és az új stáb érkezése óta rengeteget fejlődött a csapategység, és a csapat képes arra, hogy az őszinél is jobb teljesítményt nyújtson tavasszal.

A 22 éves magyar játékosnak a nyáron lejár a dunaszerdahelyi kölcsönszerződése. A jövőjéről még nem tudott semmi konkrétumot mondani, de a címeres mezt nagyon szeretné magára húzni a jövőben.

Arra a kérdésre, hogy mivel lenne elégedett a szezon végén, Szánthó a rá jellemző tömörséggel felelt:  „Az első hellyelˮ.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?