Sport

Kalmár és Pačinda nélkül játszik a DAC Zsolnán

Bőd Titanilla

2017. november 18. 14:27

Zsolna | A mérkőzés 15.00-kor kezdődik, az STV 2 élőben közvetíti.
A dunaszerdahelyi csapat három kulcsemberét is nélkülözni kénytelen, Marco Rossi vezetőedző eltiltás miatt nem számíthat Kalmárra és Pačindára, Ľupták pedig sérült. „Fontos emberek fognak hiányozni a kezdőcsapatból, de megfelelő taktikával ezt igyekszünk kompenzálni” – mondta lapunknak a sárga-kékek olasz trénere. 
 
A DAC augusztusban hazai pályán nagyszerű játékkal 4:2-re nyert a zsolnaiak ellen, maga Rossi is úgy fogalmazott, az volt csapata eddigi legjobb őszi meccse. Akkor éppen Kalmár volt a mérkőzés legjobbja, és Pačinda is kiváló teljesítményt nyújtott, mindketten lőttek egy-egy gólt. „Az előtt a meccs előtt viszont az volt a téma, hogy már nem számíthatunk Šafrankóra, aki az elmúlt szezon meghatározó játékosa volt, és Dániába igazolt. Ahogy akkor Šafrankót, most Kalmárt és Pačindát próbáljuk meg helyettesíteni” – mondta Rossi. 
 
Az elmúlt fordulóban a DAC emlékezetes meccsen 2:1-re nyert a Slovan ellen, a zsolnaiak viszont óriási meglepetésre 4:1-re kikaptak a sereghajtó Senicától (igaz, előtte sorozatban öt bajnokit nyertek meg). „Láttam azt a meccset, több tényező is hozzájárult a zsolnai vereséghez. Több játékosuk hiányzott, és nem voltak igazán koncentráltak. Ráadásul elképesztő hibákat követtek el. A DAC-ot viszont nem fogják lebecsülni, ráadásul a múltkori csorbát is ki akarják köszörülni. Nagyon hatékony, veszélyes futballt játszanak a zsolnaiak, műfüves pályán, szóval nagyon nehéz dolgunk lesz” – mutatott rá Marco Rossi. 
 
Önnek ajánljuk