Kahn és Effenberg is hiányzik

Ma lezárul a labdarúgó Bajnokok Ligájának idei sorozata. A II. szakasz 2. fordulójában a címvédő Bayern München a Nantes vendége lesz, Manchesterben a Boavista Porto, Rómában a Liverpool, Barcelonában a Galatasaray próbál szerencsét.

Del Piero (Juventus) semlegesítésére elrettentő eszközöket is gyakran bevetnek a védők. A képen látható Nowotny-beavatkozás is közéjük tartozikTASR/EPA-felvétel Ottmar Hitzfeld, a címvédő Bayern München vezetőedzője nem számíthat Oliver Kahnra és Stefan Effenbergre Nantes-ban. Kahn a Boca Juniors elleni Klub Világ Kupa-találkozón sérült meg, a térdét várhatóan tíz napig pihentetni kell. Franciaországban – akárcsak a Hertha BSC elleni vasárnapi bajnokin – Stefan Wessels helyettesíti. A csapatkapitány Effenberg izomhúzódással bajlódik. A régóta sérült Jens Jeremies sem utazott a csapattal Nantes-ba, Mehmet Scholl viszont valószínűleg pályára lép ebben az idényben első nemzetközi találkozóján.

A múlt héten elhunyt George Harrison emlékére Beatles-dalokat fognak játszani az olasz fővárosban az AS Roma–FC Liverpool BL-mér- kőzés előtt. A szervezők remélik, hogy a tiszteletadás hatására nyugalom lesz a lelátón az egymást nem kedvelő két fanatikus szurkolótábor között. Tavasszal az UEFA Kupa nyolcaddöntőjében találkozott legutóbb a két csapat, s a visszavágó után a liverpooli stadionban az „Arrivederci Roma” című dallal bosszantották a 2:1-es összesítéssel kieső olaszokat. Franco Sensi, az AS klubelnöke: „Nem felejtettük el azt a mérkőzést. Akkor otthon rontottuk el, mert kikaptunk 0:2-re. Hiába nyertünk idegenben 1:0-ra, a továbbjutáshoz az sem volt elég. Most bízom a győzelemben és abban, hogy visszavágunk az angoloknak az UEFA Kupa-kudarcért. Az isztambuli döntetlen után megörvendeztetne egy siker.” A Liverpool a német válogatott Markus Babbel (legalább három hónapig fog még hiányozni) nélkül lép pályára. A középpályás Steven Gerrard bízik csapattársaiban: „Múltkor kikaptunk otthon a Barcelonától, ezért most idegenből kellene jó eredménnyel hazatérnünk. Úgy érzem, Rómában erre van esélyünk.”

A Nou Camp vendége a Galatasaray lesz. A Barca nélkülözi Luis Enrique, Sergi, Abelardo és Dani játékát, a török csapatból mindössze a hétvégi öltözői verekedésben megsérült Hasan Sas hiányzik.

Két bajnoki vereség után kínos helyzetbe került a Manchester United, amely a veszélyes Boavista ellen próbál javítani. A portugálok az első körben legyőzték a Nantes-t, és az Old Trafford pályáján is nyugodtan játszhatnak, nincs vesztenivalójuk. Tegnap lapzárta után játszották: C-csoport: FC Porto (portugál)-Sparta Praha (cseh), Real Madrid (spanyol)-Panathinaikosz (görög); D-csoport: Arsenal (angol)-Juventus (olasz), Bayer Leverkusen (német)-Deportivo La Coruna (spanyol)

A mai műsor – A-csoport: Manchester United (angol)-Boavista (portugál) Nantes (francia)-Bayern München (német), B-csoport: FC Barcelona (spanyol)-Galatasaray (török), AS Roma (olasz)-FC Liverpool (angol).

Valamennyi mérkőzés 20.45-kor kezdődik. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?