Juventus-harakiri Münchenben

Szerdán alighanem az utóbbi évek egyik legjobb BL-mérkőzését láthattuk: Münchenben a Bayern hosszabbítás után 4:2-re győzött a Juventus ellen.

Szerdán alighanem az utóbbi évek egyik legjobb BL-mérkőzését láthattuk: Münchenben a Bayern hosszabbítás után 4:2-re győzött a Juventus ellen. Az Arsenal sorozatban hatodszor búcsúzott a legjobb tizenhat között – idegenben is vereséget szenvedett a Barcelonától.

Kalandos mérkőzés után jutott tovább a Bayern München. Két fontos védekező játékosuk hiányzott (Javi Martínez, Boateng), ráadásul a Torinóban pompás gólt szerző Arjen Robbenre sem számíthatott Pep Guardiola. Igaz, hogy a kezdőben mindössze négy német futballista szerepelt, a bajorok a linekeri mondást idéző talpra állást produkáltak. A Juve a félidőben 2:0-ra vezetett, ráadásul az olaszok második gólja egészen demoralizáló volt: Morata végigkígyózott a fél pályán, majd az átadása után Cuadradónak is volt ideje leültetni Lahmot, mielőtt a rövid felsőbe lőtt volna.

A hatvanadik perctől aztán az addig meddő labdabirtoklás valódi fölénnyé alakult át, az olaszok a labdát sem tudták kihozni a saját tizenhatosuk elől, és előbb Lewandowski, majd Thomas Müller fejelt a kapuba egy jobb oldali beadás nyomán. A hosszabbítás első félidejében aztán a bajorok altattak egy kicsit, majd két újabb góllal lezárták a meccset. A védelem ezzel együtt iszonyú gyengének tűnt, Pep Guardiola cseréi viszont nagyon ültek. Kingsley Coman zseniálisan futballozott a jobb oldalon (jegyezzük meg, ő jelenleg is a Juve játékosa, Münchenben kölcsönjátékosként szerepel). A hosszabbításban pályára küldött Thiago Álcantara frissessége is fontos volt: ez a két játékos szerezte a csapat góljait a ráadásban.

Talán ez a minőségi különbség jelentette a különbséget a két csapat között. A Max Allegri által pályára küldött hármas tagjai (Mandzukic, Sturaro, Pereyra) messze nem tudtak annyit hozzátenni a Juventus játékához, mint a müncheni belépők (ráadásul a Bayernnél olyan futballista maradt a padon, mint Götze). Mandzukic kifejezetten gyengén futballozott, Morata után rossz volt nézni a statikus játékos szenvedését a pályán. Az már nem túl elegáns, hogy mindezt – finoman – Guardiola is szóvá tette a meccs után.

Mégis hiba lenne Mandzukicot vagy Allegrit okolni a Juventus vereségéért, a hajrában a Bayern annyira beszorította az olaszokat, hogy állhatott volna centerben Ronaldo is, ő sem kapott volna labdát. Az olaszok egyszerűen magukat verték meg: 2:0 után legalább három olyan helyzetük volt, amelyből a 60. percig megszerezhették volna azt a harmadik gólt, amellyel a párharc eldőlt volna. Illetve: megszerezték, csak éppen a svéd Eriksson bíró az első félidőben (les címén, tévesen) érvénytelenítette Morata gólját. Ezzel együtt az olaszok hatvan percig úgy futballoztak, hogy a szurkolóik a vereség ellenére büszkék lehetnek a csapatra, s az is nyilvánvaló, hogy a tavalyi BL-döntő sem csak egy kiugró eredmény volt a Juventustól.

A nap másik mérkőzésén a Barcelona 3:1-re nyert az Arsenal ellen, így kettős győzelemmel, 5:1-es összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé. A Barcára kár sok szót vesztegetni azon kívül, hogy nyilvánvalóan Luis Enrique csapata a legjobb a világon, ezúttal még Luis Suárez csizmaszáras lövéséből is bombagól lett. Az angolok kínos nemzetközi szereplése viszont egyre nyilvánvalóbb. Az Arsenal sorozatban hatodszor esett ki a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájából. A legjobb tizenhat közé bejutott három angol klub közül az Arsenal és a Chelsea is kettős vereséggel búcsúzott (utóbbi a PSG-vel szemben), a Manchester City pedig az idegenbeli 3:1 után odahaza csak 0:0-ra végzett (1 kapura lövéssel) a Dinamo Kijev ellen. Egyedül annak örülhetnek a szigetországban, hogy a Juventus kiesésével biztossá vált, a következő idényben sem lesz változás: az angolok négy, az olaszok továbbra is csak három csapatot küldhetnek a BL-be. Ez a különcsata jövőre tovább folytatódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?