Jü Cej-csing lett a NOB új alelnöke

pekingi olimpia,Jü Cej-csing |

<p>A kínai Jü Cej-csinget választották meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) új alelnökének. A NOB 120. közgyűlésén a 94 érvényes szavazatból 84-et kapott meg az ázsiai sportdiplomata, aki a svéd Gunilla Lindberg helyét foglalja el a szervezetben.</p>

Az 57 esztendős Jü hazájában a Kínai Olimpiai Bizottság alelnöki tisztét tölti be, és hosszú évek óta dolgozik a pekingi ötkarikás játékok előkészítésén, s a kelet-ázsiai országból ő a második sportvezető, aki a NOB alelnöke lett. A NOB-közgyűlés hat új tagot választott be a végrehajtó bizottságba.
Mostantól a testület tagja a svájci Denis Oswald és Rene Fasel, a mexikói Mario Vázquez Rana, a sportolói bizottság elnökeként a namíbiai Frank Fredericks, a marokkói Naval el-Mutavakel és a Puerto Ricó-i Richard Carrión is. Újra NOB-tag lett az ukrán Szergej Bubka, aki tagságát ideiglenesen azzal veszítette el, hogy augusztus 5-étől már nem ő sportolói bizottság elnöke. Szintén bekerült a szervezetbe a török Ugur Erdener.
A NOB megújult végrehajtó bizottságának tagjai: elnök: Jacques Rogge (belga), alelnökök: Lambisz Nikolau (görög) Igaja Csiharu (japán) Thomas Bach (német) Jü Cej-csing (kínai), tagok: Denis Oswald (svájci) Mario Vázquez Rana (mexikói) Rene Fasel (svájci) Naval el-Mutavakel (marokkói) Richard Carrión (Puerto Ricó-i) Szer Miang (szingapúri) Mario Pescante (olasz) Sam Ramsamy (dél-afrikai) Gerhard Heiberg (norvég) Frank Fredericks (namíbiai). (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?