A németek ellen játszanak a szlovák hokisok a negyeddöntőért

hoki

Utolsó csoportmeccsén megszerezte első győzelmét az olimpiai hokitornán a szlovák válogatott (Lettország, 5:2), amely ennek (is) köszönhetően Németországgal találkozik kedden (5.10) a negyeddöntőért kiírt meccsen.

A lettek ellen egyértelmű fölényben játszottak a szlovákok a két pont nélküli csapat meccsén. A vezetést a 11. percben szerezték meg, de Ronalds Kenins váratlanul egyenlített. Peter Cehlárik és az eddig minden találkozón betaláló Juraj Slafkovský azonban gyorsan kétgólos előnyhöz juttatta Craig Ramsay csapatát. A harmadik harmadban majdnem megbosszulták magukat a kihagyott szlovák helyzetek, 3:2-nél Rybárnak kellett többször védenie. Végül Peter Zuzin és Tomáš Jurčo tette biztossá az 5:2-es szlovák győzelmet.

Az első két harmadban nagyon jól hokiztunk, sok lövésünk volt, a lettek a mérkőzés feléig csak ötször lőttek kapura. Örülünk a győzelemnek és annak, hogy az egész csapat jól teljesített. A korábbi meccseken hiába voltunk aktívak, a gólokat nem mi szereztük, csak ez hiányzott – értékelt a TASR-nek Andrej Podkonický, Craig Ramsay szövetségi kapitány egyik asszisztense.

Érdekes

Szlovákia–Lettország 5:2

Góllövők: Marinčin (11.), Cehlárik (27.), Slafkovský (32.), Zuzin (50.), Jurčo (60.), ill. Kenins (16.), Indrasis (43.)

Játékvezetők: Gouin (kanadai), Nord (svéd), kiállítások: 2:1, 943 néző.

SZLOVÁKIA: Rybár–Čerešňák, Čajkovský, Marinčin, Rosandič, Kňažko, Gernát, Nemec–Takáč, Hrivík, Cehlárik–Jurčo, Hudáček, Pospíšil–Kelemen, Krištof, Zuzin–Regenda, Roman, Slafkovský–Daňo

LETTORSZÁG: Kalnins–Freibergs, Cibulskis, Jaks, Mamcics, Zile, Balinskis, Kulda–Krastenbergs, Abols, Kenins–Smirnovs, Daugavins, Rih. Bukarts–Indrasis, Batna, Jelisejevs–Dzerins, Meija, Dzierkals–Andersons

Mi, idősebb játékosok a szombati edzés után leültünk megbeszélni pár dolgot, aminek meglett az eredménye – utalt a rutinos hokisok megbeszélésére a védő Martin Marinčin. Marek Hrivík csapatkapitány szerint is új fejezetet nyitottak a finnek és a svédek elleni vereségek után. „Végre azt játszottuk, amit korábban is akartunk. Ettől a meccstől kell elrugaszkodnunk, és a pozitív dolgokat átvinni a kieséses szakaszba is – jegyezte meg Hrivík.

Ott pedig, a nyolc közé kerülésért Németország lesz a szlovákok ellenfele, akik hozzájuk hasonlóan csoportjuk harmadik helyén végeztek: az USA-tól és Kanadától is kikaptak, Kínát tudták legyőzni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?