Jozef Plachý mentőöve

Pozsony. Idén is lesz Szlovákia Díja Slovak gold nemzetközi atlétikai viadal, közölték tegnap az újságírókkal a hagyományos pozsonyi seregszemle szervezői. A versenynaptár szerint június 10-én 18.00 órakor kerül sorra a másfél órás csemegére, az Inter stadionban.

Pozsony. Idén is lesz Szlovákia Díja Slovak gold nemzetközi atlétikai viadal, közölték tegnap az újságírókkal a hagyományos pozsonyi seregszemle szervezői. A versenynaptár szerint június 10-én 18.00 órakor kerül sorra a másfél órás csemegére, az Inter stadionban. Előtte a nemzeti műsor keretében hazai atléták versengenek, valamint újra összecsapnak az alap- és középiskolások futóváltói, s először lesz a viadal keretében „Az új Jozef Plachýt keresünk” tehetségkutató tömegverseny döntője.

Éppen az egykori kiváló szlovák középtávfutó, a jelenleg Prágában élő Jozef Plachý mentőöve adott új lendületet a viadal fennmaradásáért küzdőknek. „Fél éve együttműködöm a szervezőkkel, és azóta sikerült előrelépni az anyagiak előteremtésében. Elsősorban az utánpótlást támogatom, de azon is munkálkodom, hogy a szép pozsonyi hagyomány folytatódhasson” – árulta el a volt atléta. „Plachý befolyása, neve és főleg igyekezete kaput nyit a magas rangú emberekhez is. Idén a tavalyinál valamivel több pénzünk van a szervezésre, legalább kiegyenesedhetünk” – vázolta a helyzetet Marián Šebesta, majd Imrich Ozorák versenyigazgató hozzáfűzte: „Elrugaszkodtunk a gödör fenekéről, de nem akarunk tartozásokba keveredni. Amint aláírjuk a támogatói szerződéseket, többet elárulhatunk, s módunkban lesz jobb versenyzőket csalogatni hozzánk. Az nyilvánvaló, hogy Gebreselassie és hozzá hasonló világsztárok nem érkeznek, de a jövő atlétái szép számban feltűnhetnek. Meglepően sokan jelentkeznek a müncheni Eb-érmesei közül. Várjuk a tengerentúli atléták európai megjelenését, belőlük is válogathatunk. Elindul a teljes hazai élmezőny. Nyolcszáz méternél hosszabb távon nem lesz futás, mert mindegyik számban két nappal később Ostraván indulnak a legjobbak, s eddig meglepően gyér az érdeklődés a férfi súlylökés iránt, hiába akarna indulna legjobbunk, Milan Haborák.”

Csak egy évre kapta meg a pozsonyi viadal a Grand Prix II sorozatba való besorolást. Tizenkét számban (férfi 100 m, 400 m, 800 m, 400 m gát, magas és súly; női 200 m, 400 m, 100 m gát, 400 m gát, hármas, gerely) a versenyek és a szervezés színvonala dönti el, hogy a jövőre – 45. alkalommal 2004. június 8-án rendezik – is GP-viadal maradhat-e a seregszemle. Jelenleg a legnagyobb gondot a stadion felszereltsége okoz, az a következő hónapokban a felújítás és korszerűsítés elkerülhetetlen lesz. Egyelőre azonban a 44. évfolyam előkészítése folyik gyors ütemben. Az idei viadal műsorát egységes áron, 25 koronáért láthatja az atlétikát kedvelő közönség. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?