Jövőre ismét elmarad a Forma-1-es Német Nagydíj

Abu-Dzabi |

<p>A tavalyi Forma-1-es szezonhoz hasonlóan jövőre ismét elmarad a Német Nagydíj.</p>

A Hockenheimringre tervezett futamot azért nem rendezik meg, mert a versenypályát üzemeltető cég nem tudott megegyezni Bernie Ecclestone-nal, a szakág vezetőjével.

"Ez rendkívül sajnálatos, de nem meglepő, hiszen a július 30-i dátum eddig is csak feltételesen szerepelt a jövő évi versenynaptárban, mivel nem rendelkezünk érvényes szerződéssel" - nyilatkozta csütörtökön Georg Seiler vezérigazgató. Hozzátette: Ecclestone kompromisszumkészségének hiánya miatt nem jött létre a megállapodás, ugyanis ők minden gazdasági kockázatot kizártak a nagydíjjal összefüggésben, ami a helyszínek esetében a rendezés feltétele.

Tavaly - 1955-öt követően - azért nem volt Forma-1-es verseny Németországban, mert a Nürburgring és a Hockenheimring vezetői sem tudtak megállapodni az anyagi részletekről Ecclestone-nal, aki a közelmúltban már hangot adott kételyeinek a jövő évi futammal kapcsolatban, és leszögezte, hogy a németek semmiféle pénzügyi támogatásra nem számíthatnak tőle.

Eddig 76 alkalommal szerepelt Németországban a Forma-1 mezőnye, 35-ször Hockenheimben, negyvenszer a Nürburgringen, egyszer pedig Berlinben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei jövő szerdán Bécsben véglegesítik a 2017-es versenynaptárt, amely minden bizonnyal húsz helyszínt tartalmaz majd, tehát a korábban szintén kérdéses Kanadai és Brazil Nagydíjat meg fogják rendezni.

A dpa német hírügynökség jelentése szerint amint véglegessé válik a németországi verseny törlése, a július 23-ra tervezett Magyar Nagydíj átkerül július 30-ra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?