Jön a Harlem Globetrotters

Pozsony. Európai szereplésének végállomásaként október 27-én a szlovák fővárosban mutatja be showelemekkel tarkított műsorát a világhírű Harlem Globetrotters kosaras alakulat.

Egyedi mozdulatsorokkal szórakoztatják a kosárlabda híveit(Képarchívum) Pozsony. Európai szereplésének végállomásaként október 27-én a szlovák fővárosban mutatja be showelemekkel tarkított műsorát a világhírű Harlem Globetrotters kosaras alakulat. Hatalmas az érdeklődés a fellépés iránt, hiszen a turné során a közép- és kelet-európai országokban Brünn (előző nap látogatnak oda) mellett csak Pozsony láthatja a legjobb labdaművészeket, akik egy mérkőzés keretében két órán át szórakoztatják majd rajongóikat.

„A sportág igazi népszerűsítői jönnek hozzánk. A társulat több mint hetven éve járja a világot, hogy egyedi és hihetetlen elemekkel gazdagított párharcokban mutassák be tudásukat” – közölte Martin Sarvaš, a szervező ügynökség vezetője. Annak idején azért alakult a csapat, hogy teret adjon az amerikai bajnokságból kiszorított színes bőrű játékosoknak. Ez a tilalom az ötvenes évek végéig tartott, s 2004-ben először tűnik fel fehér bőrű kosaras az alakulatban.

„Huszonegy játékos nevezése érkezett meg. Nincsenek hatalmas csillagok köztük, inkább a csapatjáték lesz szembetűnő” – fűzte hozzá Karvaš, aki szerint a legdrágább belépők már elkeltek, de még mindig lehet jegyet kapni. Először 1963-ban járt az akkori Csehszlovákiában (Prága) a Harlem Globetrotters, legutóbb (1995) Pozsonyban is megcsodálhattuk játékosainak labdaművészetét. Jövő szerdán 15.00 órakor a pozsonyi Polus City Centerben néhány kosarasuk aláírásokat osztogat az érdeklő-dőknek, majd 20 órakor a Pasienky csarnokban kezdődik a show-mű-soros kosárlabda-mérkőzés. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?