Jól kell védekezni

Helsinki. Szlovákia első ellenfele a középdöntő E-csoportjában a vendéglátó Finnország válogatottja, amely az alapszakasz D-csoportjában a második helyen végzett Csehország mögött. František Hossa edző védencei ma délután (15.00) találkoznak a vendéglátókkal. „Örülök, hogy csoportelsőként négy ponttal jutottunk tovább.

Helsinki. Szlovákia első ellenfele a középdöntő E-csoportjában a vendéglátó Finnország válogatottja, amely az alapszakasz D-csoportjában a második helyen végzett Csehország mögött. František Hossa edző védencei ma délután (15.00) találkoznak a vendéglátókkal. „Örülök, hogy csoportelsőként négy ponttal jutottunk tovább. Tudtuk, hogy első ellenfelünk a világbajnokság második szakaszában Finnország vagy Csehország lesz. Az a fontos, hogy egy napig pihenhettek a játékosok, regenerálódhattak és készülhettek az újabb ellenfél ellen” – mondta František Hossa. A skandinávok hazai pályán eddig kiváló játékról tettek tanúságot, jól korcsolyáznak, figyelemre méltó az összjátékuk is. A legveszélyesebb csatársor egyértelműen a Selänne–Koivu–Peltonen trió. A két kapus, Janu Hurme és Pasi Nurminen is a legjobbak közé tartoznak. „Elsősorban a védekezésre kell összpontosítanunk, ugyanis ha a nagyjából egyforma képességű ellenfelek mérkőzésén nem születik sok gól, kis dolgok dönthetnek az eredményről” – tette hozzá Hossa tréner, akinek rendelkezésére áll a szélső Peter Sejna is.

Finnország első érmét 1992-ben szerezte a prágai világbajnokságon, ahol a második helyen végzett, 1995-ben Stockholmban aranyérmes lett. Utolsó vb-érmét 2001-ben harcolta ki, Németországban a dobogó második fokán végzett. A calgaryi olimpián az ezüstéremig jutott, tíz évvel később Naganóban bronz jutott az ezer tó országa képviselőinek. Szlovákia eddig tizenötször találkozott Finnországgal, háromszor nyert, három mérkőzés döntetlenül végződött, kilenc alkalommal az északiak győztek, a gólarány 51:34 a finnek javára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?