Jól érzi magát a válogatottban

OROSKY TAMÁSIzgatottan várja az U17-es kézilabda-Európa-bajnokság kezdetét a dunaszerdahelyi Szabó Katalin. A szlovák válogatott egyetlen magyar nemzetiségű tagja bízik abban, hogy az elmúlt két év kemény munkája meghozza gyümölcsét az augusztus 15-én kezdődő, lengyelországi tornán is.

OROSKY TAMÁS

Izgatottan várja az U17-es kézilabda-Európa-bajnokság kezdetét a dunaszerdahelyi Szabó Katalin. A szlovák válogatott egyetlen magyar nemzetiségű tagja bízik abban, hogy az elmúlt két év kemény munkája meghozza gyümölcsét az augusztus 15-én kezdődő, lengyelországi tornán is. „Nagyon jól összekovácsolódott a csapat, jó kollektívát alkotunk. Sikeres volt a felkészülési időszak, mert bár az utolsó két meccsen 13 és 9 góllal kikaptunk Montenegrótól, de jóval összeszokottabbak vagyunk” – mondta lapunknak Szabó Kata.

Korábban viszont a szintén Eb-résztvevő cseheket és románokat is legyőzte a szlovák válogatott, így jó hangulatban készülnek a lányok a kontinenstornára. „Csoportunkban Magyarországgal, Svédországgal és Oroszországgal találkozunk, akik nagyon erősek, de nagy álmunk volna a legjobb nyolcban végezni, mert azzal a vb-re is kvalifikálnánk magunkat” – jegyezte meg a dunaszerdahelyi ŠK Talent Russel idősebb ificsapatának jobbszélsője (aki, ha nem ütköznek a találkozóik időpontjai, a nyitrai korosztályos csapatban is vendégszerepel).

Szabó Katáéknál senki sem sportol aktívan a családból, a kézilabdát egykori tanárnője szerettette meg vele. „Egyszer tornaórán kidobóztunk, és utána megkérdezte, nem lenne-e kedvem kipróbálni ezt a sportot, mert látta, hogy jól mozogtam. Ez ötödikes koromban volt, s azóta is kézizem – árulta el a dunaszerdahelyi magángimnázium elsős diákja. – A másik sport, amelyet nagyjából tíz éve kiegészítésként űzök, a karate, általában heti két edzésem van.”

Nyáron viszont erre nem került sor a sok kézis gyakorlás miatt, mint ahogy görkorcsolyázásra, úszásra és a barátaira is csak kevesebb ideje jutott Katának. „Nem tudom, meddig fogok kézilabdázni. Most úgy gondolom, hogy amíg lehet, ameddig eljutok vele. A ››nagyok« közül egyébként a győri Görbicz Anita a kedvencem, tetszik, ahogyan lát a pályán és amilyen megoldásokat választ, de szeretem a szintén győri Amorim játékát is” – tette hozzá Szabó Kata.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?